Botea: Daca imi cereau, le dadeam eu 3.000 de lei, pentru olimpiada de limba romana!

P1100348

Presedintele PMP Braila, profesorul  Viorel Botea, nu se mira ca dupa recentul scandal de la olimpiada de limba franceza, de la nivel local, a aparut un nou scandal, legat de olimpiada de limba romana. Botea se refera la faptul ca in conditiile in care organizatorii aveau un buget mai mic cu 3.000 de lei decat necesarul pentru desfasurarea in bune conditii a fazei nationale a olimpiadei de limba romana, inspectorul de specialitate, Daniel Kitu, a cerut profesorilor sa doneze fiecare cat poate, ca sa se stranga suma amintita. Liderul PMP Braila, care a fost el insusi inspector scolar general, considera ca este o adevarata rusine pentru imaginea Inspectoratului Scolar Judetean sa se ajunga ca profesorii sa reclame ca li se cer bani din buzunar, pentru olimpiada: “Ca nu se gasesc la Inspectorat 3.000 de lei mi se pare cel putin o glumita, pentru ca aceasta olimpiada a fost discutata la nivelul Ministerului de la inceputul anului scolar. Toate olimpiadele se programeaza la inceputul anului scolar. In momentul in care ai facut acest lucru, trebuia ca deja sa fi avut o discutie in prealabil cu autoritatile locale, pentru ca la orice festival, concurs, olimpiada, etc discuti in primul rand bugetul: ai bani sa faci aceasta olimpiada? Daca nu ai, nu propui sa o organizezi la Braila.

In al doilea rand, o olimpiada nu se pregateste in ultimele doua saptamani, asa cum se intampla la noi, la Braila. Fosta conducere a Inspectoratului trebuia sa pregateasca aceste olimpiade cu mult inainte, cam de prin luna februarie. Iar faptul ca  doamna inspector scolar general adjunct Parlog a declarat <<nu stiu niciun detaliu>>, referitor la aceasta olimpiada, e sub orice critica. Pai daca tu esti inspector scolar general adjunct si nu stii niciun detaliu vizavi de olimpiada de limba romana, atunci ce stii?! Pentru ca tu, pana pana  de curand, ai fost omul care te-ai ocupat de olimpiada, impreuna cu fostul inspector scolar general, domnul Danielescu! <<Nu stiu niciun detaliu>>?! Cum sa spui asa ceva?

Si repet: nu aveau 3.000 de lei?! E o jignire la adresa Inspectoratului Scolar Judetean! O institutie ca aceasta nu putea sa faca rost de 3.000 de lei din sponsorizari? Daca imi cereau mie, le dadeam eu! Pe cuvantul meu de onoare! Si nu se mai ajungea ca domnul Kitu sa ceara bani de la profesori”.

Precizam ca dupa ce initiativa inspectorului Kitu a ajuns in presa,  Inspectoratul Scolar a reactionat si s-a anulat strangerea de fonduri de la profesori, iar autoritatile locale au promis ca vor ajuta organizatorii, pentru ca olimpiada sa se desfasoare in conditii normale.