BOTEA: DACA NU SE REZOLVA NISTE LUCRURI IN BRAILA, DE LA ANUL, PMP VA ACTIONA INDEPENDENT IN CJ. NOI NU AVEM O ALIANTA CU PSD

“Nu spun nu, dar nici da” – este raspunsul presedintelui PMP Braila, Viorel Botea, atunci cand a fost intrebat daca in ultimul an si jumatate,  in opinia sa, administratia locala a sprijinit investitorii. Botea sustine ca dupa ’89, politicul local, indiferent de culoarea politica, nu a sustinut investitorii, iar in acest context, l-am intrebat daca este de parere ca noua administratie locala are o alta atitudine, cand este vorba despre oamenii de afaceri sau firmele interesate de investeasca in judetul nostru.

Presedintele PMP ne-a raspuns ca a sesizat ca  sefii municipiului si ai judetului vor sa repare drumurile: “Nu spun nu, dar nici da – si vreau sa explic de ce. Am observat in ultimul timp un lucru; o incercare de a pune anumite lucruri la punct, din punct de vedere al drumurilor, al infrastructurii. Problema care se pune – si acest lucru ne deranjeaza si pe noi, in Consiliul Judetean – este vizavi de anumite chestiuni privind aceste licitatii care tot timpul sunt contestate. Nu am fost in Vidin de cateva zile, dar am fost in Hipodrom, in Obor si sunt deja facute micile excavatii pentru petice si treaba nu continua. Adica cred ca in primul si in primul rand la nivel national si local trebuie simplificata legislatia si noi asta trebuie sa facem”.

Intrebat daca in opinia sa, in conditiile in care noua administratie PSD are un an si jumatate de mandat, iar guvernarea PSD la nivel national are si ea un an de mandat, mai poate fi acceptata de catre cetatean scuza ca legislatia e de vina, Botea a comentat: “Problema este urmatoare: la nivel national, lupta politica din interiorul PSD, lipsa de ordine si disciplina, nu fac altceva decat sa taraganeze procesul legislativ.

Daca pana la sfarsitul anului nu vor fi remediate intr-un context pozitiv, noi vom avea o atitudine foarte transanta din acel moment in CJ, pentru ca noi nu vrem sub nicio forma ca electoratul nostru si oamenii nostri sa ne considere de fapt si de drept, asa cum de multe ori se spune – sau uneori se spune -, ca suntem o anexa a unui partid”.

Intrebat daca vrea sa spuna ca PMP Braila rupe alianta cu PSD, Botea a raspuns: “Nu neaparat ca rupem alianta; o sa avem o atitudine independenta. In momentul in care noi nu consideram ca acele proiecte sunt corecte sau acele proiecte nu reprezinta interesul cetatenilor, nu vom vota.

Noi deocamdata nu avem nicio alianta scrisa, cu nimeni. Pana acum am votat cu PSD pentru ca am avut si avem o intelegere prin care sa votam aceste proiecte care sunt in interesul cetatenilor. Dar in momentul in care noi vedem ca sunt gropile cat casa si nu se astupa, este firesc ca si noi sa avem o atitudine, pentru ca noi, la urma urmei, vom avea de raspuns in fata electoratului peste foarte putin timp si atunci vom pierde”.

Declaratia integrala a liderului PMP pe aceasta tema, aici: