BOTEA, DESPRE ATMOSFERA DIN SEDINTELE CJ: ELEGANTA UNOR COLEGI SE LOVESTE DE LIPSA DE ELEGANTA A ALTORA. DACA O PERSOANA A JIGNIT, ATUNCI EA AR TREBUI SA PLECE DIN SALA

Presedintele  PMP Braila, Viorel Botea, declara ca ar fi de dorit ca in viitorul Consiliu Judetean sedintele sa se desfasoare de o alta maniera decat s-a intamplat in actualul mandat – fara scandaluri, jigniri si injurii.

Botea, care este el insusi consilier judetean, afima ca spera ca in noul CJ, PMP sa aiba un numar mai mare de consilieri si sa determine introducerea in Regulamentul de desfasurare a sedintelor niste prevederi mult mai severe, care sa preintampine comportamente ce nu fac cinste unor alesi locali: “Eleganta unor colegi se loveste lipsa de eleganta a altora. Cred ca pe mine m-ati vazut de fiecare data cand am avut interventii, din respect nu neaparat pentru alegatorii braileni, ci pentru elevii mei, care se mai uita si ei pe internet si-l vad pe profesorul lor sau directorul sau inspectorul, cum vor sa ma numesca ei, ca injura sau vorbeste urat… Mi se pare o chestie de respect vizavi de electoratul care ne-a ales”.

De asemenea,  Botea a declarat ca in momentul in care exista derapaje verbale ca acelea din sedintele CJ Braila, “domnul presedinte al Consiliului Judetean nu trebuie altceva decat sa aplice legea. Acea persoana a jignit, a vorbit intr-un limbaj nespecific, atunci acea persoana trebuie sa plece din sala. Asta e parerea mea.

Ca nu a facut aceste lucruri domnul presedinte… Discutiile si modul in care se duc discutiile in CJ, de cele mai multe ori, nu fac altceva decat sa bulverseze situatia”.