BOTEA, DESPRE COLABORAREA CU POLIȚIA ȘCOLARĂ: PREZENȚA POLIȚIEI ÎN INTERIORUL ȘCOLILOR, VERIFICAREA ȘI CONSEMNAREA TUTUROR INCIDENTELOR ÎNTR-O CONDICĂ NE AJUTĂ FOARTE MULT

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, declară că înființarea Poliției Școlare reprezintă un ajutor real pentru conducerile unităților de învățământ, în menținerea unui climat de ordine și siguranță pentru elevi, dar nu numai.

De la începului acestui an școlar, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila funcționează Biroul Siguranța Școlară, care are ca obiectiv ținerea sub control a fenomenul infracțional atât în interiorul școlilor, cât și în apropierea unităților de învățământ.

În contextul în care în urmă cu câteva luni s-au întregistrat în municipiu mai multe incidente grave care au avut ca victime elevi, l-am întrebat pe șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) dacă în perioada care s-a scurs de la începutul acestui an școlar s-a simțit o îmbunătățire a situației, ca urmare a ajutorului dat de Poliția Școlară.

Botea a declarat: „Împreună cu organele abilitate, cu care sunt în contact permanent, atât în calitate oficială, dar și la nivel personal, pot spune că ne ajută foarte mult prezența Poliției în interiorul școlilor și verificarea tuturor situațiilor și consemnarea lor în acea condică în care sunt scrise toate evenimentele care au avut loc. În felul ăsta se pot preveni diverse incidente, diverse acțiuni care tulbură actul educațional.

De la începutul acestui an școlar și până în prezent nu s-au înregistrat în unitățile de învățământ din Brăila evenimente mai deosebite, din punctul acesta de vedere. Au mai fost raportate niște incidente de bullying, care se mai întâmplă uneori în școli, dar incidente deosebite nu am avut”.