Botea, despre Danielescu: “Demisie de onoare”?! Onoare la ce? Onoare la coruptie?

P1080529

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, nu intelege de ce se tot foloseste sintagma de “demisie de onoare”, atunci cand este vorba despre demisia pe care si-a dat-o ieri inspectorul scolar general Iulian Danielescu – si asupra careia a revenit, cateva ore mai tarziu. Botea considera ca in contextul in care in Braila au fost facute perchezitii la sediul Inspectoratului Scolar si la doua licee, in care profesori si inspectori scolari au fost audiati la DNA pentru coruptie, in care insusi inspectorul scolar general a fost ridicat de procurorii DNA, nu se mai poate vorbi despre “onoare”, chiar daca Danielescu declara ca n-a stiut de ilegalitatile cercetate acum: “Eu am fost inspector general si cunosc foarte bine situatia din educatie. Orice inspector general cunoaste cu adevarat ceea ce se intampla in sistem. A spune ca nu stiai ce se intampla in sistem nu este adevarat, puteti sa intrebati orice fost inspector scolar general.

Pe de alta parte, chestia asta cu <<demisia de onoare>>… Exprimarea aceasta pe care am auzit-o in ultimele zile, <<demisia de onoare>>, nu mi se pare corecta. Eu nu cunosc decat termenul de <<demisie>>, iar acum vad ca inspectorul scolar general isi da <<demisia de onoare>>, dar ramane in functie, cu un megascandal de coruptie. Deci care este demisia de onoare?!

In plus, s-a spus ca <<i s-a sugerat>> de catre ministru sa-si dea demisia. In termeni administrativi, un ministru nu-ti sugereaza sa-ti dai demisia. Un ministru iti spune clar: <<avand in vedere ca… isi expune motivele… va dati demisia>>. Nu se sugereaza asa ceva – si mai ales intr-o asemenea situatie nu era de sugerat nimic. Aceasta situatie este un megascandal de coruptie. Atata vreme cat asupra institutiei pe care tu o conduci planeaza un astfel  de scandal, nu inteleg notiunea de <<Demisie de onoare>>. Onoare la ce? Onoare la coruptie? << In onoarea coruptiei, imi dau demisia!>>.

Am mai vazut ca spunea cineva ca daca am fi in vest, Danielescu si-ar da demisia… Noi nu discutam de Occident, ca noi suntem inca in Uniunea Sovietica, la Braila! Nu discutam de demisie din zona occidentala, dar in momentul in care o persoana era nu suspectata, ci existau doar suspiciuni vizavi de un astfel de subiect, normal era ca in secunda doi sa-si dea demisia. Pai te intreaba un elev: <<Dom’ profesor, sunteti un profesor corupt?>>. Te intreba un elev la clasa… Ce-i spui?”.