Botea, despre Simionescu: Sa nu dai bani LPS arata lipsa de respect fata de sportul brailean

P1080620

Presedintele PMP Braila,  profesorul Viorel Botea, considera ca nemultumirile primarului municipiului, Aurel Simionescu (PSD), legate de faptul ca Liceul cu Program Sportiv (LPS) ii cere in fiecare an fonduri suplimentare, in afara celor alocate prin buget, reprezinta o  dovada de “lipsa de respect fata de sportul brailean”. Botea a declarat astazi ca este firesc ca un liceu precum LPS, care da Brailei si tarii campioni nationali si internationali, sa aiba nevoie de o finantare substantiala si ca administratia locala are obligatia sa-l sprijine: “Astfel de afirmatii, ca a domnului primar, ca odata si odata nu o sa-i mai dea bani LPS, daca cere fonduri peste bugetul alocat,  reprezinta o lipsa de respect fata de sportul brailean. Acei copii si acei profesori de acolo – spun asta ca fost sportive – au de indeplinit niste standarde. Ei au niste norme, niste baremuri, participa la nenumarate concursuri nationale si internationale, au rezultate extraordinare pe diverse segmente ale activitatii sportive. Si eu, ca primar, sa spun ca nu le mai dau bani?! Dar de unde le dau bani, de la mine, primarul? Pai eu fac o astfel de afirmatie vizavi de un segment foarte inalt al activitatii brailene – pentru ca acum acolo sunt campioni nationali, internationali, balcanici, pe diverse sporturi?!

Exista, e adevarat, un cost standard/elev, dar daca eu, ca Primarie, vad ca intr-un loc merge bine treaba, pai domnule, incerc sa ajut, incerc sa aduc sponsorizari, incerc sa sprijin institutia aia, incerc sa fac proiecte, incerc sa fac orice, pentru ca acest liceu sa mearga! Pentru ca LPS-ul este  o institutie fanion in Braila, pe zona sportiva. Aceste rezultate nu se pot obtine fara bazin de inot, fara bani, fara o gramada de lucruri!”.

Viorel Botea are mari dubii ca banii nu ajung pentru ca ar fi un management prost la Liceul cu Program Sportiv, sub conducerea actualului director: “Acum este director acolo domnul  Sorin Meca si el are o anumita perioada de cand este  director, din 2010. Il stiu destul de bine pe domnul Meca si stiu ca este o persoana care cunoaste bine tot ceea ce inseamna sistem si activtate sportiva si in jurul sau sunt foarte multi profesori antrenori, care nu cred ca nu l-ar ajuta”.