Botea, despre Viorel Mortu: Conducerea ISJ este una si conducerea CJ este alta

P1070608

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, il felicita pe Viorel Mortu pentru faptul ca a schimbat imaginea Consiliului Judetean, de cand a preluat conducerea acestei institutii. Botea admite ca acum, CJ nu mai are imaginea unei institutii in deriva, intr-un haos total, macinata de un vid de putere si blocata de luptele politice, ca pana la finele anului trecut.

Pe de alta parte, insa, liderul PMP considera ca Viorel Mortu are probleme serioase pe partea de management si ca datoria lui este sa rezolve problemele, nu sa se planga ca sunt multe probleme. In acest sens, Botea a comentat ca a conduce un inspectorat scolar (asa cum au facut si el, si Viorel Mortu in trecut) nu este acelasi lucru cu a conduce un consiliu judetean: “Eu am spus ca nu il voi ataca pe domnul Viorel Mortu, este profesor si il respect. Dar doresc sa spun ceva: conducerea unui inspectorat scolar este una si conducerea unui consiliu judetean este alta.  Faptul ca a schimbat imaginea CJ Braila este un merit pe care il are, pentru care il felicit. Dar din punct de vedere managerial, o astfel de functie presupune extrem de multe cunostinte de natura administrativa, economica, juridica, pe care daca le ai, le folosesti, daca nu le ai, inveti, iar daca n-ai chef sa inveti, pleci”.

In opinia liderului PMP local, seful judetului n-a dat dovada pana acum ca si-a insusit cunostintele necesare.

Amintim ca in ultima perioada, Viorel Mortu s-a plans ca de cand a preluat conducerea CJ Braila gaseste intr-una „rufe murdare” pe care trebuie sa le „albeasca”, a declarat ca drumurile judetene din Braila sunt cele mai proaste din regiune, ca are dificultati in a-si convinge subordonatii sa semneze diferite documente, ca simte nevoia sa se consilieze si cu alte persoane pe partea juridica, pentru ca nu are deplina incredere in specialistii din CJ si ca se simte de parca a calcat pe „serpi incolaciti”, de cand a devenit presedinte.