BOTEA: DIN 15 IUNIE, ELEVII ÎȘI VOR PUTEA RIDICA ABONAMENTELE GRATUITE PENTRU TRANSPORTUL ÎN COMUN DE LA AGENȚIA „BRAICAR” DIN BARIERA CĂLĂRAȘILOR. DIN SEPTEMBRIE SPERĂM SĂ EXISTE O VARIANTĂ ONLINE DE ELIBERARE A ABONAMENTELOR

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, anunță că începând din data de 15 iunie, elevii din învățământul preuniversitar din municipiu își vor putea ridica abonamentele gratuite pentru transportul în comun de la Agenția „Braicar” din bariera Călărașilor și nu de la școală, așa cum se întâmpla până acum.

Botea ne-a declarat astăzi că a discutat cu noul director al „ Braicar” mai multe lucruri legate de abonamentele pentru elevi: „Împreună cu directorul «Braicar» am convenit ca eliberarea abonamentelor  gratuite pentru transportul în comun destinate elevilor să se facă, începând cu 15 iunie, la Agenția de abonamente din Bariera Călărașilor. Programul de lucru al agenției este de luni până vineri, între orele 7:00-19:00, iar sâmbătă și duminică, între orele 8:00 -14:00.

De asemenea, am mai avut o discuție preliminară cu domnul director Rusioniu și ne gândim la o variantă online de eliberare a acestor abonamente, în așa fel încât dacă sunt 10.000 de elevi, să nu mai fie cozi la abonamente. Ne-am gândit la o modalitate de lucru în acest sens și sper că vom reuși ca până la 1 septembrie să o punem în practică. Dacă, spre exemplu, vine controlorul în autobuz, copilul prezintă de pe telefon codul de bare sau contul respectiv, acesta este scanat de controlor și am încheiat subiectul”.