Botea: E dezastru cu sediile posturilor de politie, in mediul rural!

P1080139

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, este de acord cu consilierul Nicu Nita (PSD), cand  se discuta despre stadiul deplorabil al unor sedii de politie din judet. Botea se refera atat la faptul ca in unele localitati, cladirile respective sunt subrede si nereparate de decenii, ca nu au dotarea informatica necesara si chiar si la faptul ca la unele posturi de politie, WC-ul este in fundul curtii. Liderul PMP local sustine ca atat timp cat nu le sunt create conditii pentru a-si desfasura activitatea, nu le poti cere politistilor performanta: “E dezastru cu sediile posturilor de politie! Cum sa va spun, ii acuzam pe politisti ca sunt corupti, ca sunt nu stiu cum, dar chiar vorbim urat despre niste lucruri! Treaba noastra, ca administratie, este sa-i asiguram Politiei niste conditii optime de desfasurare a activitatii. Ce-i in judet, cu sediile de politie, mi-e si rusine!

De ce nu se face un proiect de infrastructura pentru cresterea calitatii activitatilor Politiei romane, pe fonduri europene? In el am putea baga construirea sau repararea unor cladiri pentru posturile de politie, dotarea sediilor de politie in asa fel incat sa poata avea acces tot timpul la baze de date, ca unii lucreaza tot ca pe vremea de dinaintea lui Ceausescu – saracii, daca n-au cu ce, normal! Si ma refer in special la zona de rural.  De asemenea, trebuie sa aiba mijloace de transport si carburant”.

Precizam ca potrivit legii, administratia locala nu poate investi in repararea sediilor politiei, ci doar in dotarea cu aparatura si echipamente specifice muncii politienesti.