BOTEA: EXPRESIA “DESCREIERATI” POATE E PUTIN DEPLASATA, DAR NU E DEPARTE DE REALITATE, CAND VORBIM DESPRE COMPORTAMENTUL UNOR CONSILIERI JUDETENI

Consilierul judetean Viorel Botea (PMP) este de parere ca expresia “descreierati”, folosita astazi de presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), este usor exagerata, dar nu e departe de adevar, cand discutam despre modul in care se manifesta unii dintre alesi in sedintele CJ.

Botea declara ca circul pe care il fac unii consilieri tine strict de conflicte personale, iar subiectele pe marginea carora se acuza si se jignesc acestia nu au nicio legatura cu interesul comunitatii: “Asta cu <<descreieratii>> poate e putin o exprimare deplasata, dar nu departe de realitate, pentru ca in momentul in care tu te exprimi intr-un anumit mod in fata opiniei publice, mod care n-are nicio legatura cu ce vrea cetateanul sau ce-si doreste alegatorul vizavi de ceea ce faci tu pe-acolo, prin CJ, nu stiu daca termenul e atat de deplasat. Nu ca vreau sa-i tin partea (presedintelui CJ – n.r.), putea sa formuleze putin altfel, dar probabil ca asa i-a venit cuvantul”.

In acest context, Botea s-a dat exemplu pe sine si pe colegul sau de partid, Ionel Adetu, care, in calitate de alesi locali, in loc sa se certe in sedinte, au incercat sa rezolvat cateva dintre problemele satenilor din Racovita si ii vor ajuta si pe localnicii din Odaeni sa cumpere un nou clopot la biserica. Botea a glumit pe seama unor declaratii ale inspectorului scolar general, Catalin Canciu – care ii suspecteaza  pe unii profesori de la licee ca ar fi putut vinde in anii trecuti subiectele de la testarea de admitere in clasa a V-a -, liderul PMP spunand ca din banii pe care i-a luat in acest fel, va cumpara clopotul pentru biserica din Odaeni: “Li s-a spart clopotul. Un clopot ii costa pe ei vreo 80 de milioane. Eu poate ii rezolv fara 80 de milioane. Pentru ca sunt un profesor care primeste spaga la examenul de admitere si de-aia, ii dau pe clopotul de la biserica…”.

Botea spune ca la inceput, a fost deranjat de scandalurile si circul pe care il  faceau unii dintre consilierii judeteni sedinta de sedinta, dar apoi s-a obisnuit cu aceasta stare de lucruri si acum il distreaza: “In anumite momente, pe la inceput, ma deranja. Acum, insa, avand in vedere stresul pe care il am la scoala, cu activitatile educative, sunt niste momente distractive, niste momente in care deliciul tribunelor este maxim, vizavi de un comportament care nu are nicio legatura cu ceea ce ar trebui facut pe-acolo.

In general, oamenii vor sa iasa in fata. Cum sa iesim in fata, daca nu facem nimic: hai sa iesim in fata, il injuram pe celalalt si ne-am scos!”.

Amintim ca astazi, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a declarat ca a incercat in ultimele luni sa-i convinga pe unii dintre consilierii care fac circ in sedinte, sa se abtina, ca este de preferat sa-si faca o imagine publica pozitiva, fiindca altfel, “putem sa fim toti descreierati si sa ne punem poalele-n cap”.