BOTEA: GALATENII MEREU SI-AU TRAS SPUZA PE TURTA LOR, IN DETRIMENTUL BRAILENILOR. BRAILA ARE ACUM UN ATU PE CARE TREBUIE SA-L FOLOSEASCA

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, este de parere ca autoritatile locale nu ar mai trebui sa se mai agite pentru a realiza zona metropolitana impreuna cu Galatiul, daca vecinii de peste Siret au dovedit ca nu vor sa colaboreze in acest sens.

Botea spune ca ne chinuim in zadar de peste 15 ani sa facem aceasta zona metropolitana, astfel incat ar fi cazul ca autoritatile brailene sa isi vada de treaba si sa incerce sa fructifice oportunitatile momentului – mai exact, faptul ca braileanul Mihai Tudose este premier: “Cred ca in momentul de fata Braila are cateva oportunitati pe care trebuie sa le foloseasca si sa le optimizeze singura. Cu siguranta brailenii si Braila au capacitatea au capacitatea de a obtine o dezvoltare din punct de vedere economic mai mare decat cea din momentul de fata, dar acest lucru se poate face doar prin masuri administrative foarte clare si foarte precise.

Am discutat despre doua obiective majore, care ar fi podul si spitalul regional. Pe langa aceste doua obiective sunt si altele conexe, care pot duce la o dezvoltare foarte durabila si foarte serioasa a Brailei. Insa aceasta dezvoltare trebuie facuta si cu ajutorul politicienilor braileni, care in loc, de exemplu, sa se certe sau in loc sa faca afirmatii mai mult sau mai putin potrivite unii fata de ceilalti, pot face proiecte, pot veni in CJ cu hotarari prin care sa aducem un plus, sa ducem la o dezvoltare cat mai buna, sa facem lucruri pentru cetateni. Pentru ca de fapt asta este toata miza.

Galatenii mereu si-au tras spuza pe turta lor, au facut totul ca sa obtina si mia de ha si multe alte lucruri care s-au facut de-a lungul timpului, in detrimentul brailenilor. Deci cred ca in momentul de fata asta trebuie sa facem noi. O spun clar: cred ca este momentul in care trebuie sa fructificam la maximum aceasta oportunitate pe care o avem”.