Botea: Indiferent ce va face, Simona Draghincescu nu va fi exclusa din PNL

P1080529

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, considera ca luptele interne din PNL-ul local, care se agraveaza de la o luna la alta, au drept cauza interesele electorale ale diferitelor persoane sau tabere din organizatia liberala. El spune ca aceasta agitatie interna, cu atacuri publice intre liberali, nu  face bine imaginii PNL Braila si nici opozitiei locale, in general: “Se vede clar ca se apropie campania electorala. Si toti doresc sa dea din coate, pentru a ajunge pe pozitii eligibile, ca si candidati la Primarie, consilieri judeteni, etc. In aceasta perioada vom vedea cu siguranta foarte multe atacuri, care nu intotdeauna au calitatea de a folosi cuiva. Faptul ca se cearta X cu Y din PNL nu foloseste niciunui cetatean din Braila. Toate aceste lucruri se intampla doar pentru ca se apropie campania electorala, pentru ca unii vor sa ajunga pe niste functii si toata campania electorala, in opinia lor, nu se reduce la a spune ce ai de gand sa faci pentru comunitate, ci se reduce la a-i da in cap unuia si altuia, ca sa ramana pana la urma un lider si sub el, prietenii sai.

E totusi dureros ca PNL-ul nu intelege ca trebuie sa fie un partid de opozitie. E dureros ca pe dreapta nu exista un partid care sa renunte cu adevarat la putere si sa se apuce sa construiasca ceva din opozitie. Noi suntem singurii care incercam sa facem asta, la Braila. Poate ca lumea nu ne acorda foarte multe sanse, dar …”.

Botea a mai precizat ca in opinia sa, indiferent ce va face in perioada urmatoare Simona Draghincescu – unul dintre membrii PNL care se razboieste public cu proprii colegi de partid – si indiferent cat de dur va ataca ea alti liberali, nu va fi exclusa din PNL: “Cred ca Simona Draghincescu nu va fi data afara din PNL – fiindca nu se pune problema sa plece singura din PNL. Aceasta este parerea mea, nu va fi data afara din PNL”.