BOTEA: ISJ A VENIT CU UN PROIECT DE CENTRU DE EXCELENTA PENTRU CATEVA ZECI DE DE ELEVI; NOI VREM SA FACEM UNUL PENTRU 1000 DE ELEVI

Consilierul judetean Viorel Botea (PMP) spune ca daca nu s-au alocat bani pentru Centrul de Excelenta destinat elevilor braileni cu rezultate deosebite la invatatura, este pentru ca inca nu s-a luat decizia finala cu privire la detaliile legate de acest proiect. Profesorul Botea, care este initiatorul proiectului amintit – si care a mai realizat un astfel de Centru de Excelenta in anul 2010, pe vremea cand era inspector scolar general -, spune ca nu concorda viziunea sa, care este sustinuta si de autoritatile locale, cu opinia conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) pe aceasta tema. Mai exact, potrivit lui Botea, conducerea ISJ se gandeste la un centru pentru cateva zeci de elevi, in timp ce consilierul PMP si aliatii sai de la PSD au in vedere unul pentru circa 1.000 de elevi: “Nu s-au alocat acesti bani pana in momentul de fata pentru ca nu au avut loc discutiile dintre Primarie, Consiliului Judetean si Inspectoratul Scolar. Din ce stiu eu, ISJ a venit cu o propunere care este una nu slaba… o propunere care se refera la cateva grupe, la cateva zeci de elevi; dar noi discutam de un Centru de excelenta de la nivel national, unul care sa aiba cu adevarat roade si sa arate ceva, nu un Centru de excelenta care sa existe pe o foaie de hartie. Adica eu imi  doresc – si autoritatile locale sunt de acord in acest sens – sa facem un Centru de Excelenta care sa creasca cu adevarat calitatea invatamantului brailean”.

Consilierul Judetean a dat pentru MD Press si cateva detalii legate de suma estimativa ce trebuie alocata acestui proiect: “Suma pe care o preconizam noi, asa cum am facut proiectul, este undeva la 3 miliarde lei vechi, dar acest lucru nu include numai plata profesorilor, include si transportul, etc. Trebuie facute in acest sens si discutiile cu primariile de judet, sunt mai multi pasi pe care trebuie sa-i facem, dar in primul rand trebuie discutat cu conducerea ISJ”.