BOTEA: LA COLEGIUL „BĂLCESCU” VARIANTA DE LUCRU EXCLUSIV ONLINE ESTE TEMPORARĂ. ÎN CÂTEVA ZILE VOR INTRA PE SCENARIUL 2

Trei unități din județul Brăila vor începe noul an școlar în scenariul 3 (roșu), care înseamnă că toți elevii vor face cursuri online: Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila, Liceul Teoretic „George Vâlsan” din Făurei, Școala Gimnazială Viziru.

Scenariul roșu este folosit, de principiu, în cazul localităților în care s-au înregistrat mai mult de 3 cazuri confirmate cu COVID-19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Dat fiind că acesta nu este cazul municipiului Brăila – dovadă că o mulțime de școli din municipiu încep cursurile cu elevii la clasă -, l-am întrebat pe inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, de ce este inclus și Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” în lista unităților de învățământ care intră pe scenariul 3.

Șeful ISJ ne-a informat că nu este vorba despre o chestiune ce ține de situația epidemiologică, ci este o decizie luată de Consiliul profesoral și Consiliul de Administrație, pentru a rezolva în câteva zile o problemă tehnică, după care se va intra pe scenariul 2 (galben): „Colegii de la Colegiul «Bălcescu» au optat pentru a începe noul an școlar în varianta online pentru că dorim ca începând de săptămâna următoare, după realizarea cablajelor în toate clasele, să intrăm pe scenariul galben, așa cum trebuie. A fost opțiunea Consiliului profesoral, unde s-a luat această decizie cu majoritate de voturi și opțiunea Consiliului de Administrație, care a votat în unanimitate pentru această soluție. Eu, personal, nu am vrut să votez când a fost vorba despre această chestiune, ca să nu existe interpretări, să nu se considere că am influențat în vreun fel votul.

Așadar, la Colegiul «Bălcescu» varianta de lucru exclusiv online este doar o chestiune temporară, pentru că noi dorim ca toate clasele să aibă la dispoziție cablajul necesar pentru racordarea la internet”.

Amintim că scenariul 2 (scenariul galben) prevede participarea zilnică a tuturor elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, precum și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este aplicat în localitățile cu o incidență de 1-3 cazuri confirmate cu COVID-19 la 1.000 de locuitori.