BOTEA: LA POLITIA LOCALA SUNT 12 POSTURI DE CONDUCERE LA 205 PERSOANE. LA MANIFESTARILE DIN ORAS SUNT CEL MULT 2 POLITISTI LOCALI

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) este de parere ca nu sunt suficienti politisti locali in Braila si-si argumenteaza opinia prin aceea ca la manifestarile culturale sau de alta natura organizate de Primarie, in general, nu a vazut decat cel mult 2 politisti locali. Botea a facut aceste comentarii in plenul Consiliului Local Municipal, la proiectul in care se discuta despre modificarea Organigramei, a Statului de functii si a Regulamentului de organizare si functionare ale Politiei Locale.

Consilierul PND a mai atras atentia de ca la inceputul acestui mandat – adica de 2 ani -, nu s-a convocat niciodata Comisia de ordine publica: “Mai mult de 2 politisti locali nu sunt la manifestari! Adica sunt niste riscuri de ordine publica pe care noi nu le gestionam in acest oras. Am vazut anul trecut sau acum doi ani celebrul concert de Zilele Brailei – erau 3 politisti vizibili, deci la multimile de oameni…

In parcuri e aceeasi situatie, sunt plasati… la chioscul Politiei Locale sunt 2 politisti locali care stationeaza acolo. Deci nu putem tine orasul cu 22 de oameni care sa asigure ordinea publica.

Am vazut aici ca sunt 12 posturi de conducere la 205 persoane, ceea ce… Nu vreau sa intru in amanunte acum, in sedinta, dar nu este o situatie normala pentru un oras de 150.000 de locuitori, sa stai in douazeci si ceva de insi care nu au timp sa intervina la nimic. Deci sunt total depasiti si coplesiti de aceasta situatie.

Eu zic sa discutam in Comisia de ordine publica, sa facem o strategie, pentru ca am mai spus, au trecut 2 ani si noi aceasta comisie n-am convocat-o. Trebuia convocata, trebuia discutat…”.