Botea: In loc sa se planga ca sunt prea multe “rufe murdare” de albit, Mortu sa ceara audit!

P1080624

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, considera ca presedintele Consiliului Judetean, Viorel Mortu, ar trebui sa faca mai mult decat sa se planga public ca da intr-una peste “rufe murdare” ramase de la vechea conducere a institutiei si ca trebuie sa le “albeasca”. Mai mult, in contextul in care seful judetului spune ca neregulile sunt atat de multe, incat este sigur ca si viitorul presedinte al CJ va continua sa gaseasca si sa se confrunte cu astfel de chestiuni “oculte”, Botea crede ca singura solutie este sa se faca un audit care sa spuna clar ce este si ce nu este in regula, dupa care sa se anunte institutiile abilitate ale statului, cu privire la nereguli: “Toate aceste <<rufe murdare>> trebuie depistate, in primul rand trebuia facut auditul si vazut care sunt neregulile. << Asta este problema, de competenta cui este? De competenta DNA-ului. Aceasta de competenta cui este? A Curtii de Conturi! Aceasta de competenta cui este? De competenta Politiei!>>. Dar  aceste lucruri nu poate sa le faca domnul Mortu de unul singur, fiindca nu se pricepe. Trebuie sa faca audit, ca sa depisteze toate neregulile. Daca aceste nereguli nu sunt scoase in evidenta, inseamna ca se doreste ascunderea lor, sau nu se stie cum trebuie facute lucrurile.

Adica nu lasi sa curga lucrurile la infinit asa, sa tot gasesti nereguli, iar peste 2 ani, cand vin alegerile, vine un prost in fruntea institutiei si ala, nestiind ce se intampla in spate, intra in puscarie! In opinia mea, in perioada urmatoare, primul lucru pe care trebuie sa-l faca presedintele CJ este auditul. Daca nu face acest lucru, totul sunt vorbe.

Eu asa as fi facut, as fi chemat auditul, auditul imi facea toate verificarile, imi punea lucrurile in ordine, pentru ca este vorba de profesionisti care stiu meserie si ei imi spun: <<Mai nene, asta e bine, asta nu e bine, asta e penala, asta e de amenda, asta e de politie, asta este de DNA>>. Pentru ca ei stiu!”.