Botea: Locul unui complex social-sportiv nu este in padurea Stejarul

P1100840

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, considera ca este complet nejustificata defrisarea padurii din zona Stejarul, in numele constructiei unui obiectiv care se presupune a fi de interes comunitar, respectiv a unui complex social-sportiv. Botea a declarat astazi ca dincolo de defrisarea de pe cele 13 hectare, pentru complexul amintit, vor fi taiati copacii pe alte cateva hectare, pentru a aduce in zona apa, gaze, electricitate si pentru a face si drum pana la obiectivul amintit: “Imi pun intrebarea: ce importanta are un complex sportiv realizat prin defrisarea padurii Stejarul? Cel mai important aspect este legat de faptul ca se distruge padurea, ca si asa suprafetele impadurite la Braila, comparativ cu media la nivel european, sunt foarte putine. Iar defrisarea unei paduri de stejari… imi cer scuze, dar o padure de stejari se face in sute de ani!

In opinia mea, cei care fac acest lucru nu vor altceva decat sa-si rotunjeasca niste venituri. Acum o sa spun niste lucruri de bun simt: in mijlocul  unei paduri, eu vreau sa fac un complex de agrement, unul sportiv. Ca sa ajung in mijlocul padurii imi trebuie o gramada de utilitati. Ca sa fac aceste utilitati pana in mijlocul padurii trebuie sa mai defrisez alte hectare. In acelasi timp, ca sa faci o sosea cum trebuie, mediul este afectat foarte tare”.

Botea are o alta sugestie pentru investitorii care spun ca sunt dornici sa construiasca un complex sportiv modern: “Vrem un complex sportiv, unul de agrement? Foarte frumos! Acest complex de agrement exista, este sub ochii nostri si il lasam sa se distruga. Si acest complex de agrement este format din stadionul de fotbal, stadionul de atletism, Sala Sporturilor. Acolo, fara sa tai niciun copac, cu o infrastructura asa cum trebuie, poti sa faci un complex sportiv de toata frumusetea. Si cu ocazia asta se rezolva si problema stadionului de atletism, care este in paragina, si problema stadionului de fotbal, dar si problema echipei de fotbal.

Acest lucru se poate face foarte frumos intr-o cooperare public-privat. Nu trebuie sa defrisam nimic, nu trebuie sa distrugem nimic, ba din contra, refacem ceva care este pentru braileni”.