Botea: Nu cred ca va fi dificil sa fie demonstrate acuzatiile aduse lui Stancu

P1070107

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, sustine ca acuzatiile care ii sunt aduse in aceste zile presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, precum si unor subordonati de-ai sai, sunt tocmai cele la care el facea referire, in cadrul unor conferinte de presa, vorbind despre abuzurile comise in administratia locala: “Da, sunt aceleasi lucruri, pentru ca in toata aceasta perioada si eu am facut parte, ca sa zic asa, din zona administratiei publice si am vazut foarte clar si foarte repede ca lucrurile in Braila nu merg cum trebuie, am vazut ca multe contracte, multe licitatii au fost castigate numai de anumite firme, lucru pe care noi l-am sesizat si l-am semnalat de fiecare data”.

Liderul PMP declara ca respecta prezumtia de nevinovatie a fiecaruia, insa spera ca justitia sa-si faca datoria si sa arate toate abuzurile care s-au intamplat in administratia publica braileana, in ultimii ani. Mai mult, Botea este de parere ca nici nu va fi greu sa se dovedeasca faptul ca aceste acuzatii sunt intemeiate: “Noi consideram ca aceste acuzatii sunt corecte, dar evident ca organele abilitate trebuie sa le dovedeasca, pentru ca exista prezumtia de nevinovatie. Adevarul-adevarat trebuie demonstrat de organele statului. Avand in vedere tot ceea ce am vazut zilele trecute si tot ceea ce stim, din ce s-a petrecut de-a lungul timpului, nu cred ca va fi dificil sa fie demonstrate niste lucruri”.

Amintim ca presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, vicepresedintele CJ, Florin Mija si subordonatul lor, Ghiocel Nicolae Moisiu, au fost retinuti aseara, sub acuzatiile de conflict de interese, respectiv abuz in serviciu in forma continuata.