BOTEA: PÂNĂ NU PRIMIM BANII DE LA MINISTER PENTRU ACHIZIȚIA DE TABLETE DESTINATE ELEVILOR, NU ABANDONĂM CELELALTE DEMERSURI PE CARE LE-AM FĂCUT PENTRU A OBȚINE FINANȚĂRI ÎN ACEST SCOP

„Vom continua demersurile pe care le-am făcut în mai multe direcții, pentru obținerea finanțării în vederea achiziției de tablete conectate la internet destinate elevilor care nu au posibilitatea de a urmări cursurile online; doar în momentul în care vom obține banii de la ministerul Educației și Cercetării vom abandona celelalte variante” – este ceea ce spune inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea.

El a făcut această declarație în contextul în care zilele trecute Guvernul a adoptat o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Educației și Cercetării cu suma de 150 de milioane de lei, pentru achiziția de tablete destinate elevilor din medii defavorizate, care nu au acces la astfel de dispozitive electronice care să le permită să participe la activitățile didactice susținute online.

Botea ne-a declarat că potrivit ministrului Educației și Cercetării, se va asigura finanțarea pentru achiziția de tablete pentru toți elevii care au nevoie de astfel de dispozitive: „Din informațiile pe care ni le-a dat doamna ministru Anisie, va fi acoperit tot necesarul de tablete. După cum știți, noi, ISJ Brăila, am început deja demersurile pentru obținerea finanțării pentru achiziția de tablete, am depus deja niște proiecte pentru obținerea de finanțări europene și de asemenea, vom iniția și o hotărâre în CJ, pe această temă. Vom mergem în continuare cu aceste demersuri; doar în momentul în care vom primi banii de la Ministerul Educației și Cercetării, vom renunța la celelalte proiecte. Atât timp cât am făcut niște demersuri care au un parcurs pozitiv, nu are rost să ne oprim.

La nivelul județului, necesarul este de 3.461 de tablete – pentru elevi și pentru câteva zeci de profesori care nu au astfel de dispozitive electronice”.

Întrebat dacă s-au primit informații concrete legate de perioada în care se vor primi banii de la minister, astfel încât să fie demarate procedurile de achiziție, șeful ISJ a declarat că cel mai probabil, se vor primi astfel de informații în zilele următoare.