Botea: Pe elevii destepti, din „Balcescu” si „Murgoci”, PSD-ul nu poate sa-i minta. Pot fi mintiti elevi din alte licee

P1070107

Presedintele filialei locale a Partidului Miscarea Populara, profesorul Viorel Botea, se declara indignat de acuzatiile ca ar face politica in scoala, ce i-au fost aduse astazi de liderul local PSD, Gheorghe Bunea Stancu. Botea declara ca nu a discutat niciodata despre politica in general, sau despre partidul sau, in particular, cu elevii sai si ca niciunul dintre acestia nu este membru PMP: “Eu nu fac politica in scoala. La mine la clasa, elevii nici macar nu stiu ca sunt presedinte de partid, iar la orice intrebare politica pe care o primesc, nu raspund absolut deloc. Dar elevii nu ma intreaba, din bun simt.

Eu nu scot de la ore elevi, sa-i trimit la diverse actiuni ale Primariei, Consiliului Judetean sau ale PSD. Nu am  facut-o nici ca inspector scolar general si nu o voi face in nicio ipostaza. Iar elevii care pot dori, din <<Balcescu>> si din orice alt liceu, sa devina membri PMP, sau ai oricarui alt partid, au dreptul sa-si aleaga optiunea politica. Eu nu oblig elevii, eu nici nu am elevi de clasa a XII-a, ca sa vina la mine la partid. Elevii mei din clasa care au 18 ani nu sunt membri PMP, pot sa arat baza de date. Astfel de acuzatii aruncate in vant nu-si au rostul. Eu fac politica dupa ce ies din scoala, in timpul liber; nu discut despre acest subiect cu nimeni in scoala.

Atat in <<Murgoci>>, cat si in <<Balcescu>>, sunt organizatii foarte puternice ale tineretului PSD, spre exemplu. Problema lor este insa alta: ca pe elevii destepti ei nu pot sa-i minta. Astia nu pot fi mintiti. Pot fi mintiti elevi din alte licee.

Si daca este sa va mai spun altceva, aflati ca fiica unei angajate din Primarie, o tanara din liceul <<Iorga>>, care este lider in Consiliul Judetean al Elevilor, este si membra a tineretului PSD – asta ca sa va dau un alt exemplu”.