Botea: Pe Mortu il respect; Avram e in conflict de interese, ca posibil presedinte CJ

P1080132

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea (foto), este convins ca liderii locali ai PSD  sunt sincer preocupati sa gaseasca inlocuitorul cel mai bun pentru seful Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, aflat in arest la domiciliu. Botea crede ca social-democratii cauta un om care, dincolo de profesionalism, sa aiba si o buna imagine, ca sa mai “spele” petele aruncate pe obrazul PSD de arestarea preventiva a presedintelui Stancu si vicepresedintelui CJ Florin Mija.

In ceea ce-i priveste pe doi dintre posibilii candidati ai PSD pentru aceasta functie, respectiv Viorel Mortu si Ionel Avram, Botea a comentat: “Sincer, eu cu domnul Mortu am avut, ca inspector scolar general, o relatie corecta si cinstita; personal, ca om, il respect. Nu este treaba mea daca PSD considera ca domnul Mortu este o persoana potrivita pentru presedintia CJ. Pe domnul Avram nu-l cunosc atat de bine, ca sa ma exprim, dar cred ca PSD-ul poate gasi oameni care sa nu aiba nicio problema si niciun conflict de interese, vizavi de aceasta functie”.

Mai exact, liderul PMP a explicat ca rezervele sale sunt legate de faptul ca Avram are un post de conducere la firma “Concivia”, la care Stancu este actionar si care, in plus, mai este si amestecata in dosarul in care presedintele CJ este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese: “Atata timp cat cineva lucreaza intr-un loc unde exista suspiciuni, cred ca e clar, e limpede ca exista un conflict de interese, pentru ca e clar ca PSD-ul local are nevoie acum de credibilitate. Si parerea mea este ca nu Bunea Stancu ii tine in loc, ci faptul ca isi doresc cu adevarat sa-si gaseasca o persoana care sa poata sa faca fata rigorilor nu neaparat profesionale, ci rigorilor de imagine ale acestei functii. E preferabil un om curat, decat un om puternic si manjit”.