Botea (PMP): Canciu este reprezentantul PNL la Inspectoratul Școlar Județean Brăila, nu este inspector școlar general. Mi se pare o chestie jenantă să te lauzi cu ce a făcut altcineva

Fostul inspector școlar general al Brăilei, Viorel Botea (PMP), consideră că unele dintre declarațiile pe care le-a făcut despre el, de-a lungul timpului, actualul inspector școlar general, Cătălin Canciu (PNL), reprezintă niște exprimări pe care le fac, la modul general, oamenii „care au niște probleme de sănătate”.

Mai concret, Botea a fost întrebat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, cum comentează faptul că a fost înlocuit la conducerea ISJ Brăila tocmai de Canciu (foto), care în toamna anului trecut scria pe o rețea de socializare despre el: „Îi vorbește gura fără creier. Un aberant agramat”.

Viorel Botea a spus: „Eu nu am avut vizavi de acest subiect nicio discuție cu reprezentantul PNL-ului la Inspectoratul Școlar Județean Brăila, pentru că eu nu fac discuții și comentarii vizavi de afirmații care sunt într-o altă zonă și care de cele mai multe ori nu fac decât să demonstreze că oamenii au anumite probleme pe care trebuie să și le rezolve singuri. Eu nu pot să comentez o astfel de afirmație pentru că nivelul intelectual pe care îl am nu-mi permite să mă cobor sau să mă urc la acel nivel. Astfel de afirmații sunt într-o zonă a unor oameni care au niște probleme de sănătate pe care cred că trebuie să și le rezolve și după ce și le le rezolvă, cu siguranță vor face afirmații normale, firești, vizavi de competitori politici sau de competitori din alte zone”.

Întrebat dacă prin faptul că îl numește pe Canciu „reprezentantul PNL la Inspectoratul Școlar Județean Brăila” vrea să sugereze că din punctul său de vedere, liberalul nu este cu adevărat inspectorul școlar general al Brăilei, Botea a răspuns:  „Eu îl consider reprezentantul PNL la Inspectoratul Școlar Județean Brăila. Inspectorul școlar general al județului Brăila este o persoană care reprezintă cu adevărat învățământul brăilean, care face lucruri pentru învățământul brăilean și care dă o imagine corespunzătoare instituției”.

Cât privește faptul că zilele trecute Cătălin Canciu a postat pe o rețea de socializare un material filmat referitor la vasul Borcea (aflat în proprietatea ISJ), cu comentariul „Vasul Borcea, o capodoperă cu care ne mândrim!” și a primit „felicitări pentru implicare”, Botea a comentat: „Să te sui pe vasul Borcea după ce altcineva l-a reparat… Deci ultima reparație făcută la vasul Borcea a fost în anul 2011, când am fost eu inspector școlar general. Următoarea reparație a fost făcută acum un an, tot pe vremea când eram eu inspector școlar general.

Eu nu m-am urcat pe vasul Borcea ca să mă laud că am reparat acest vapor; l-am reparat, evident, cu banii de la Minister, dar acești bani i-am primit ca urmare a unui efort deosebit pe care l-am făcut.

Mi se pare o chestie jenantă să te lauzi cu ce a făcut altcineva…”.