Botea: A pune o pata pe intreaga Politie Rutiera Braila chiar mi se pare exagerat!

P1080133

Presedintele PMP local, Viorel Botea, considera ca s-a exagerat mult in ultimele zile, aruncandu-se anatema asupra Politiei Rutiere brailene in totalitatea ei, din cauza unor politisti care sunt suspectati de luare de mita. Botea admite ca ar putea exista si cateva cazuri de acest gen, dar este de parere ca fenomenul nu este nici pe departe atat de extins, pe cat se comenteaza acum in spatiul public, dupa scandalul “Mita la politie”: “Eu fac un comentariu personal, care nu implica partidul. Eu, de exemplu, cand am fost oprit de organele de politie, ca am facut o contraventie, sau m-a oprit sa-mi ceara actele, niciodata cineva de la Politia Rutiera Braila nu mi-a cerut nimic si nici nu mi-a facut vreo aluzie sa dau ceva. Din informatiile pe care le am eu, acolo este o alta problema, un fel de vendeta intre diversi oameni din politie, dar nu vreau sa ma bag in subiectul asta.

Consider ca este o pata pe imaginea Politiei Rutiere, iar in opinia mea, Politia Rutiera din Braila este una de bun simt. Daca faci o tampenie, o greseala, normal ca te-a vazut politistul si te-a tras pe dreapta si te avertizeaza, sau iti da amenda. Si dupa aia se spune ca Politia e de vina…

Adica mi se pare ca s-au pus in circulatie informatii care nu sunt conforme cu realitatea. Acum or fi unul, doi, care au facut prostii, dar ce se spune despre ce s-ar fi intamplat acolo mi se pare prea mult. Si eu pot sa dau o gramada de exemple din experienta personala care spuna altceva decat ceea ce se spune acum despre Politia Rutiera din Braila. Adica mi se pare ca se incearca sa fie pusa intr-o postura proasta Politia din Braila. Dar a pune o pata pe intreaga Politie Rutiera Braila chiar mi se pare exagerat!

Eu va dau un exemplu: am fost oprit o data  de un politist, pe vremea cand eram inspector scolar general. <<Sa traiti, domnule inspector! Actele la control! Vedeti ca ati facut asta…  – parca nu semnalizasem, ceva de genul asta – nu va dau amenda, dar aveti nu stiu cate puncte penalizare>>. Discutia, comportamentul si modul in care s-a pus problema au fost foarte corecte.

Vizavi de Politia Rutiera, chiar mi se pare ca este oarecum deplasat ce se spune acum, pentru ca eu stiu ca acesti oameni, cu care am avut experiente personale, ca orice sofer, sunt corecti, in mare parte”.

Viorel Botea a facut aceste comentarii cu referire la situatia delicata in care se afla Politia Rutiera Braila, dupa ce 11 oameni ai legii au ajuns in arest, acuzati de luare de mita, iar alti agenti sunt cercetati in dosarul penal “Mita la Politie”.