Botea: Scapam de maidanezii din Braila cu ajutorul firmelor care se ocupa cu adoptiile de caini la nivel national si international

P1140282

Candidatul PMP la Primaria Brailei, Viorel Botea, considera ca a gasit solutia ideala pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi, solutie care, spune el, nu doar ca ar putea  elimina cheltuielile facute luna de luna pentru intretinerea acestor animale,  ci chiar ar putea sa aduca bani la buget. Viorel Botea a explicat astazi ca are in vedere in primul rand angajarea mai multor firme de specialitate care sa se ocupe in paralel de prinderea maidanezilor aflati pe strazile orasului, operatiune care, in opinia sa, s-ar putea incheia in doua saptamani. Pasul urmator ar fi colaborarea cu firme care se ocupa cu intermedierea adoptiilor de caini la nivel national si international si incheierea de contracte cu acestea, astfel incat la fiecare animal pe care firmele respective l-ar vinde, Primaria sa primeasca o cota-parte din bani:  “Primaria trebuie sa organizeze o licitatie la care sa participe cat mai multe firme de ecarisaj din tara, ca sa se reduca timpul de prindere a animalelor. Eu mi-as dori sa participe la licitatie cel putin 10-20 de fime din tara, pentru ca astfel vor fi prinsi un numar mult mai mare de caini zilnic, iar estimarea noastra este ca undeva intr-o saptamana – doua, toate acest patrupede de pe strazile Brailei sa fie prinse. Mai mult decat atat, dorim ca toate ONG-urile care au grija de animale sa fie prezente si transparenta sa fie totala, ca sa nu existe niciun fel de discutii privind modul in care animalele sunt prinse si duse la padocuri.

O anumita perioada de timp, de maxim 2-3 saptamani, aceste animale vor sta in padocuri, iar intre timp, Primaria trebuie sa faca urmatorul lucru: sa dea un anunt atat la nivel national, cat si la nivel international, privind adoptia acestor caini de catre firme specializate. M-am uitat pe internet si am gasit numeroase firme care doresc sa adopte caini vagabozi, pe care ulterior sa-i dea in diverse locatii, atat in tara, cat si in strainatate, iubitorilor de animale. Facem acest anunt si eu, de exemplu, am vazut firme care vor sa adopte cate 20-30 de caini.

De asemenea, tot ce inseamna animale bolnave e clar ca trebuie eutanasiate si cred ca numarul acestor caini se duce undeva la 10% din total, iar toate celelalte animale, care sunt sanatoase, vor fi adoptate de firmele respective si acelea le vor vinde. Iar intr-un caiet de sarcini pe care il vom face si intr-un contract pe care il vom semna cu aceste firme, putem face ca o cota parte din vanzarea acestor caini sa revina Primariei. Aceasta este o modalitate europeana de a rezolva problema, o modalitate la care au apelat multe orase, dar cu multi ani in urma. In acest fel, noi consideram ca problema cainilor vagabonzi se poate rezolva pana la sfarsitul anului 2016”.