Botea: Se aude ca in locul lui Stancu, la conducerea CJ va veni Nicu Nita sau Ionel Avram

nita aveam

Presedintele PM Braila, Viorel Botea, declara ca a auzit zvonurile aparute “prin targ” cum ca PSD-ul local isi pregateste oamenii pentru a ocupa functiile de vicepresedinte al CJ si de presedinte al CJ, care ar putea deveni vacante in scurt timp. Mai exact, este vorba despre eliberarea unui post de vicepresedinte CJ, prin demisia liberalului Ovidiu Nechita si a celei de presedinte CJ, prin plecarea lui Gheorghe Bunea Stancu, ca urmare a declararii sale ca incompatibil, printr-o sentinta  definitiva si irevocabila. Botea a precizat ca zvonurile ii indica pe social-democratii Nicu Nita (foto 1) sau Ionel Avram (foto 2) ca fiind cei luati in calcul pentru functia de presedinte al CJ, in locul lui Stancu: “Am auzit si eu chestia asta cu Nita. Cat despre Avram, erau mai multe vorbe, nu doar cu el. Deci zvonurile erau ca daca pleaca Stancu, unul dintre ei va fi presedinte; adica intai va fi vicepresedinte, daca pleaca Nechita din functie, iar apoi, cand va pleca si Stancu, sa ajunga presedinte. Asta am auzit si eu vorbe prin targ, nu pot sa spun oficial”.

Intrebat cum i se pare varianta cu Nicu Nita – presedinte CJ, Botea a spus: ”Din punct de vedere profesional, nu cunosc daca are abilitati administrative, necesare pentru a conduce CJ.  Va dau exemplu similar din invatamant, ca domeniul asta il cunosc cel mai bine. Nu poti ca din simplu profesor sa ajungi inspector scolar general. De ce? Pentru ca nu cunosti niste etape. Adica normal ar fi ca din profesor sa ajungi directorul unei scoli; din director sa urci putin si sa ajungi inspector si dupa aia, din inspector, sa ajungi inspector scolar general. Pentru ca daca nu ai trecut prin aceste etape, nu cunosti ce se intampla in sectorul respectiv”.

Cat despre varianta Ionel Avram – presedinte CJ, liderul PMP a comentat: “Domnul Avram stiu ca este director economic la Concivia, adica… Nu pot sa fac afirmatii ca aceste persoane sunt bune sau rele, dar opinia pe care o am este ca un personaj  trebuie sa treaca prin administratie, ca sa ajunga in functia de presedinte de Consiliu, trebuie sa faca niste pasi anteriori in administratie. Stiu ca domnul Avram are mai multe mandate de consilier judetean, dar una e sa fii consilier judetean si alta e sa fii presedinte, sa fii sef”.