Botea: Simionescu lasa intentionat sa se inunde strazile, ca sa le reabiliteze inainte de alegeri

12143258_628577413949397_7796246474160380033_n

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, crede ca primarul municipiului, Aurel Simionescu (PSD), lasa intentionat niste strazi neasfaltate sau cu probleme la reteaua de canalizare, pentru ca anul viitor, inainte de campania electorala, sa le repare si sa aiba cu ce se lauda in fata alegatorilor. Botea comenteaza in acest fel situatia de zilele trecute, cand mai multe strazi din oras au fost inundate, in urma precipitatiilor abundente, iar oamenii au fost nevoiti sa inoate in mocirla, daca au vrut sa iasa din casa: “Toate aceste activitati de reparatii, de reabilitare, trebuiau facute la momentul potrivit, adica undeva la 15 octombrie, cand incepe sezonul rece, lucrarile sa fie finalizate. Si lucrul acesta se putea face. Pe de alta parte, eu stiu un lucru: cand te apuci de-o treaba, o duci cap-coada, nu asfaltezi nu stiu cati km si lasi cativa metri de gropi pe aceeasi strada, pana intru in asfalt. Adica ori faci lucrurile cap-coada, ori, daca nu, nu te mai apuci de ele, ca e posibil ca la o ploaie abundenta, sa se ajunga la situatii neplacute. Cine trebuia sa controleze ca acele lucrari sa se faca asa cum trebuie? Nu cumva primarul?

Eu cred ca s-au lasat lucrarile intentionat, sa fie facute cat mai aproape de campania electorala, ca sa aratam cu foarte scurt timp inainte de votare <<Uite ce strazi v-am facut!>>, <<Uite de lucrari v-am facut in Braila!>>.

Si inca ceva: se tot spune <<Primarul ne-a asfaltat strazile>>, <<Primarul ne-a facut  canalizarea>>. Este o exprimare total incorecta. Pe banii publici, pe banii nostri, administratia trebuie sa faca lucrari de reabilitari, reparatii, etc. Este in fisa de post a sefului administratiei sa faca astfel de lucruri, nu ne face o favoare ca le-a facut; e datoria lui sa faca  proiecte europene, sa dezvolte comunitatea, sa creeze conditii cat mai bune de viata oamenilor din localitatea respectiva. Dar se poate spune ca primarul nu a controlat ceea ce trebuia facut, nu a verificat daca lucrurile au fost facute bine sau nu”.