Botea: Stancu mai conduce PSD fiindca inca nu s-au decis ai lui cu cine sa-l inlocuiasca

P1080131

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, nu crede ca liderul PSD Gheorghe Bunea Stancu, aflat in prezent in arest la domiciliu, inca reuseste sa controleze cu mana de fier organizatia PSD Braila. Botea este de parere ca singurul lucru care ii mai tine pe social-democratii braileni sa-l schimbe din functia de presedinte al Consiliului Judetean Braila si sa se dezica de el este faptul ca inca nu s-au hotarat cine sa-i fie succesor: “Nu stiu daca le este teama de el; cred ca discutiile pe care le au in organizatie nu s-au finalizat cu un rezultat cu care sa poata iesi public. Organizatia inca  nu s-a hotarat asupra persoanei care sa-i fie succesor. Sunt extrem de puternici ceilalti lideri PSD locali, astfel incat pot sa-l dea la o parte pe Stancu. Nu este vorba ca ei asteapta sa vada ce se va intampla pe 6 septembrie, cand expira masura arestului la domiciliu ce i-a fost impusa lui Stancu. Singura  problema e ca nu s-au hotarat inca pe cine sa puna in locul lui”.

In orice caz, liderul PMP este de parere ca Gheorghe Bunea Stancu ar trebui sa-si dea demisia de la presedintia Consiliului Judetean, fiindca arestarea sa creeaza un deficit de imagine institutiei, dar si partidului din care face parte: “Avand in vedere tot ce s-a intamplat in ultima perioada, cu prezumtia de nevinovatie,  care este fireasca si normala, dar si cu deficitul masiv de imagine creat institutiei, consider ca domnul Bunea Stancu trebuie sa-si dea demisia. Este parerea noastra si mai mult decat atat, asa cum am vazut efectiv pe strada, este si pozitia brailenilor. Pentru ca un om care cu adevarat considera ca este alesul cetatenilor si vrea sa faca bine oamenilor, in astfel de momente, isi da demisia.

In acest moment, PSD-ul are o problema, si anume aceea de a gasi un succesor care sa duca pe mai departe activitatile pe care acest partid si le propune. Sunt extraordinar de multi oameni care pot face acest lucru in PSD. Important este sa se hotarasca – nu e problema noastra, e problema lor – si sa-si aleaga o persoana care, conform legii, sa poata duce pe mai departe presedintia CJ”.