Botea: Sunt foarte multe discuții vizavi de lista lui Canciu, care conține numele directorilor de școli care vor fi schimbați. Eu nu am văzut-o. Cred că vor mai urma schimbări, tot așa, cu iz politic

Președintele PMP Brăila, Viorel Botea, consideră că numirea liberalei Emilia Luntraru (fostă Meiroșu) în funcția de director al Școlii „Fănuș Neagu” de către șeful Inspectoratului Școlar Județean, liberalul Cătălin Canciu (foto), ridică niște semne de întrebare cu privire la faptul că ar fi o numire politică.

Botea, care a ocupat și el funcția de inspector școlar general, a precizat astăzi că nu contestă calitățile de manager ale Emiliei Luntraru, ci doar faptul că un liberal a demis un director ca să numească în locul său un alt liberal: „Trebuia și doamna Meiroșu să primească un post și asta e… Nu pot să comentez vizavi de management. Din punct de vedere managerial ea și-a desfășurat activitatea așa cum trebuie. Dar se putea găsi altă soluție, mult mai bună”.

Liderul PMP a mai fost întrebat dacă a auzit și el de zvonurile din sistemul de învățământ brăilean cu privire la faptul că noul inspector școlar general are o listă cu numele directorilor de școli care urmează să fie înlăturați din funcții și că schimbările pe care deja le-a făcut acesta sunt doar începutul.

Botea a răspuns: „Sunt foarte multe discuții vizavi de această listă. Nu am văzut-o, ca să spun clar. Fiți convinși că dacă pun mâna pe ea, o vedeți în secunda doi. Da, cred că vor mai urma schimbări, tot așa, cu iz politic”.