Botea: Unde o sa faca practica in Braila studentii la Mecatronica?!

t211707-0

Presedintele local PMP, Viorel Botea, insista in a sustine ca infiintarea la Braila a unei filiale a Institutului Politehnic Bucuresti nu este o idee prea buna. Botea, care a fost inspector scolar general, sustine ca vorbeste in cunostinta de cauza cand face aceste afirmatii si este chiar amuzat de faptul ca liderii politici care il contrazic ii furnizeaza ei insisi argumente. Unul dintre aceste argumente este acela ca daca se infiinteaza la Braila  specializari mai deosebite, care sa nu se mai gaseasca in judetele limitrofe, studentii nu vor avea unde sa faca practica in acele domenii, in timpul facultatii: “Din nefericire pentru unii, eu chiar vorbesc in cunostinta de cauza. Am auzit niste declaratii ca vor veni studenti, fiindca o sa facem o superspecializare la Braila, singura, unica de pe Pamant… Dar oamenii aceia unde fac practica? Dupa ce fac o specializare de Mecatronica, o specializarea de-asta <<deosebita>>, unde fac acesti studenti practica? Cum se vor angaja acesti oameni? Pun si eu niste intrebari… Pai un om care lucreaza intr-un domeniu de varf din domeniul Politehnicii, acela, cand s-a dus sa se angajeze, angajatorul nu este unul de genul unui buticar sau alte chestii din astea, care se pot invata pe parcurs. Acolo te-ai dus si cand ai apasat pe buton, a pocnit instalatia! Adica nu poti sa-ti permiti sa faci astfel de specializari, in momentul in care tu nu ai o baza de practica asa cum trebuie.

De asemenea, esti superconvins ca vor veni studenti? Bun, poate vor veni si sa dea Domnul sa vina, dar suntem convinsi ca vor veni profesorii aceia universitari pe care ni-i dorim noi? Nu cumva se vor completa diverse seminarii, diverse cursuri, cu profesori care nu pot sa se ridice la acel nivel, pentru ca nu sunt universitari?”.

Amintim ca presedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu declara ca odata cu infiintarea filialei locale a Institutului Politehnic Bucuresti vor fi aduse la Braila specializari precum Inginerie medicala, Biotehnica sau Mecatronica, care sunt de viitor si care vor atrage si tineri din alte judete.