Botea: In unele scoli brailene se consuma etnobotanice. Stiu de la elevi

P1080529

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, spune ca are informatii ca in unele institutii de invatamant din municipiu se consuma substante etnobotanice. Botea, care este el insusi cadru didactic, a facut aceasta afirmatie in contextul in care a fost intrebat daca are cunostinta ca in unele scoli brailene se consuma droguri: “Ce pot sa spun cu siguranta este ca am informatii, ca la urechile ele au ajuns informatii in acest sens, deci putem spune ca da. Dar asta o stie toata lumea, de etnobotanice care se dau pe sub mana… Inca nu s-a eradicat in totalitate chestiunea asta cu etnobotanicele. Mai multe o sa pot spune peste trei saptamani, dupa ce incepe scoala si pot sa aflu informatii de la copii. Daca esti in contact cu elevii si discuti cu ei, poti afla de la acestia informatii foarte pretioase”.

Intrebat daca personal, a aflat de la elevi ca se consuma droguri in scoli, Botea a confirmat acest lucru: “Da, de la elevi am aflat, dar nu neaparat de droguri, ci ca se consuma etnobotanice. Cand eram inspector scolar general am aflat si am luat masurile necesare”.

Acesta a refuzat sa precizeze in ce liceu s-a intamplat cazul respectiv, “pentru a nu arunca o pata pe imaginea institutiei de invatamant”: “Tot ce pot sa va spun este ca dupa stiinta mea, consumul de etnobotanice nu era si nu este un fenomen de amploare in scolile brailene; sunt cativa elevi care fac parte din anumite grupuri – si sunt elevi din mai multe licee, care mai fac prostioare de genul asta. Dar din ce stiu eu, acestia sunt monitorizati de organele de specialitate”.