Botea:Vom vedea daca concursul pentru functia de inspector scolar general al Brailei va fi pe bune

P1100121

Presedintele PMP Braila, profesorul Viorel Botea, este de parere ca in general, concursurile pentru ocuparea functiei de inspector scolar general organizate pana acum nu au fost “pe bune”. El a declarat ca nu stie cum va fi cel care se va desfasura la finele acestei luni, insa are informatii ca la nivel national, in principiu, s-au inscris “persoanele care trebuie”, facand aluzie la sintagma “participa cine vrea, castiga cine trebuie”: “Vom vedea daca acest concurs va fi pe bune. Si nu ma refer neaparat la Braila. Vom vedea, pentru ca situatia este destul de complicata la nivel national, avand in vedere ceea ce se intampla in momentul de fata. Oricum, s-au inscris in general persoanele care <<trebuie>>…

Acum sa fie clar: sunt extrem de multi candidati care intr-adevar au o valoare profesionala si morala deosebita. Dar sincer, in zona de educatie, de obicei, fiecare parte a spectrului politic are pregatiti niste oameni care au anumite abilitati. La Braila s-a vazut clar ca au fost niste oameni care aveau alte tipuri de abilitati si situatia s-a dus in zona in care s-a dus. Dar daca stam si studiem istoria inspectorilor scolari generali de la Braila, constatam ca niciunul, in afara de domnul Iulian Danielescu, n-a avut altfel de abilitati”.

Intrebat cum se “aranjeaza” un concurs pentru functia de inspector scolar general, Botea ne-a raspuns: “Atata timp cat nu am fost prezent la un astfel de concurs, nu pot sa va spun cum se procedeaza”. Chestionat, in continuare, de unde stie ca aceste concursuri nu sunt “pe bune”, daca n-a participat la niciunul, liderul PMP a spus, razand: “O sa va raspund cum raspundeti si dvs, uneori: pe surse”.