BPJ al PNL Brăila i-a retras sprijinul politic secretarului de stat Cătălin Boboc. Popa: „A declarat că își va da demisia din funcție dacă i se retrage sprijinul politic. Ne bazăm pe cuvântul lui”

Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Brăila i-a retras astăzi sprijinul politic secretarului de stat Cătălin Boboc (foto).

Președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, ne-a declarat că subiectul nu se afla pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, însă propunerea a fost făcută în timpul reuniunii, s-a supus la vot și a fost aprobată cu unanimitate de voturi: „Azi am avut o ședință BPJ în care am discutat despre problemele politice care au apărut la nivel național, problemele pe care le avem în coaliție la nivel central, iar la propunerea colegilor din sală, care sunt foarte nemulțumiți de activitatea secretarului de stat Cătălin Boboc, s-a supus la vot și s-a luat decizia de a i se ridica sprijinul politic. Au fost 27 de membri BPJ prezenți la ședință și au votat  27 pentru ridicarea sprijinului politic. Probabil că frustrările și supărările în ceea ce-l privește pe domnul Cătălin Boboc au fost multe în cadrul organizației. Noi încercăm să reconstruim filiala în această perioadă, iar activitatea domnului Boboc în cadrul organizației a tins către zero. El nu a înțeles că noi i-am oferit șansa să ne fie alături prin susținerea dumnealui în funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii. Dacă dumnealui a crezut că postul de secretar de stat este al lui și i se cuvine, colegii mei nu au fost de aceeași părere”.

Întrebat fiind dacă decizia BPJ Brăila va fi adusă la cunoștința conducerii centrale și urmarea ar fi schimbarea lui Boboc din funcția de secretar de stat, Popa a spus: „Am făcut o adresă scrisă, probabil deja a ajuns la centru, dar noi ne bazăm în primul rând pe cuvântul domnului Cătălin Boboc, care a declarat public că dacă îi va fi ridicat sprijinul politic își va da demisia din funcția de secretar de stat, că nu se va agăța de funcția respectivă.

Ăsta a fost un mesaj nu numai pentru domnul Boboc, ci pentru toți membrii PNL Brăila: cine nu  ține aceeași linie cu noi nu poate fi parte la reconstrucția filialei PNL Brăila. Nu e o chestiune personală, nu am nimic cu Cătălin Boboc, relația mea cu dumnealui este una bună, și ieri, și azi am vorbit la telefon, dar una-i una, alta-i alta. Eu, ca președinte, țin cont de decizia BPJ. Dacă colegii din BPJ au venit cu propunerea aceasta eu m-am supus majorității și împărtășesc opinia colegilor”.

Întrebat dacă este de așteptat ca în perioada următoare să fie luată în discuție și o posibilă excludere din partid a lui Cătălin Boboc, președintele PNL Brăila a declarat: „Nu. A fost senator PNL, a fost prefect al județului,  a fost președintele PNL Brăila, a fost candidat la toate funcțiile posibile. Nu am nimic personal împotriva lui, dar cred că e timpul reorganizării și reîmprospătării imaginii partidului, iar Cătălin,  prin activitatea sa, nu a fost alături de partid.

Ca președinte al PNL Brăila, eu vreau să mai am o voce alături de mine la București. Cătălin nu mi-a dat nicio secundă impresia că îmi este alături și că susține principiile și idealurile filialei noastre. Eu îmi doresc ca alături de mine, în funcția de secretar de stat, să fie un coleg care vrea să se bată pentru această organizație și pentru județul Brăila”.