Brăila găzduiește pe 27 octombrie Târgul Regional de Știință CODE Kids FEST

Vineri, 27 octombrie, între orele 11.30 – 14.00, în Spațiul Multicultural „Dunărea” din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” va avea loc cea de-a II-a ediție a Târgului Regional de Știință CODE Kids FEST Brăila 2023.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”, dezvoltat de Fundația Progress și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 4.600 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Programul a primit Premiul III la Secțiunea Educație și Învățământ în cadrul Galei Societății Civile, ediția 2023.

Cluburile de coderi participante – respectiv echipele bibliotecilor publice din Ovidiu, Medgidia, Constanța, Tulcea, Sarichioi, Brăila, Chiscani, Galați și Fierbinți-Târg – vor prezenta proiecte din sfera tehnologiei și științei și experimente de inginerie aplicată.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns