Braila sarbatoreste Ziua Mondiala a Teatrului

teatru

Joi, 27 martie 2014, Teatrul Maria Filotti marcheaza  Ziua Mondiala a Teatrului prin recitalul de muzica clasica ”ELOGIO DE LA DANZA” , sustinut de Ion Bogdan Stefanescu( flaut) si Costin Soare (chitara ). Manifestarea  va avea loc la Sala Mare, incepand cu ora 18.00.

“Ziua Mondiala a Teatrului a fost creata in 1961, de catre Institutul International de Teatru si este sarbatorita anual, la data de 27 martie, de Centrele ITI si de comunitatea teatrala internationala. In fiecare an, in aceasta zi, o  personalitate marcanta a teatrului mondial este chemata sa adreseze un mesaj intregii comunitati teatrale si spectatorilor de pretutindeni. Acest mesaj va fi transmis si publicului brailean, in seara de 27 martie.

Va invitam, asadar, sa audiati un recital de muzica clasica sustinut de flautistul Ion Bogdan Stefanescu si de chitaristul Costin Soare.

Prietenia artistica  dintre Ionut Stefanescu  si Costin Soare genereaza expresii inedite  pe taramul muzicii. Fiecare isi are propria cariera: Ion Bogdan  Stefanescu a debutat ca solist cu orchestra in anul1983 (la 14 ani), pe scena Ateneului Roman, acompaniat de Orchestra Tineretului Bucurestean. Din 1983, pana in prezent sustine numeroase recitaluri si concerte, ca solist, in Romania si in strainatate: Anglia, Franta, Spania, Japonia, U.S.A, Ungaria, Italia, Germania, Olanda, Elvetia, Suedia, Norvegia.

Costin Soare s-a impus in lumea muzicii clasice din Romania in dubla ipostaza de interpret si pedagog al chitarei. Ca interpret, a sustinut recitaluri si concerte in tara si in strainatate (Germania, Franta, Ungaria, Marea Britanie, Japonia). Repertoriul sau cuprinde lucrari din varii epoci stilistice, de la muzica compozitorilor din Renastere si Baroc, pana la lucrari de muzica moderna si contemporana, sau muzica sud-americana”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Intrarea in sala se face exclusiv in baza invitatiilor emise de Teatrul “Maria Filotti”, in limita locurilor disponibile.