In Braila au inceput tratamentele de dezinsectie terestra si pulverizare aeriana a substantelor de combatere a tantarilor

tantar-300x222

In aceste zile, pana pe 21 iunie, Serviciul de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala Braila executa tratamente de dezinsectie terestra, in intervalul orar 0:00 – 6:00. De asemenea, se realizeaza servicii de pulverizare aeriana a substantelor de combatere a tantarilor (larvelor si adulti) in intervalul orar 6:00 – 12:00 si monitorizare a deratizarilor, in intervalele orare 8:30 -12:00 si 14:00 – 20:00.

“Tratamentele se vor aplica doar cand conditiile atmosferice sunt favorabile; in caz contrar poate fi prelungita perioada. Substantele utilizate sunt: s-metopren, bacillus thuringiensis deltamethrin si piperonyl butoxid, cipermetrin si tetrametrin, fipronil, cyflutrin, bromadiolone.

Precizam ca tratamentele se vor desfasura in conditii corespunzatoare pe raza municipiului Braila, respectand  prevederile  legale  de protectie  a mediului,  a sanatatii  si a securitatii populatiei”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Primarie.