BRAILA SI GALATIUL INCEARCA IAR CREAREA ZONEI METROPOLITANE. PRIMARUL BRAILEI: “NU NE MAI INTERESEAZA SA PIERDEM VREMEA PE ORGOLII MARUNTE”

Primarul Brailei, Marian Dragomir, este foarte multumit de modul in care au demarat discutiile cu autoritatile galatene, pentru realizarea unor proiecte comune. Dupa ani de zile in care oficialitatile celor doua judete s-au intalnit, au facut declaratii de bune intentii si buna credinta si eventual, au dat vina unele pe altele pentru faptul ca nu s-a realizat nimic concret, pare ca noii sefi ai administratiilor brailene si galatene sunt pusi pe fapte mari.

Intrebat astazi de ziaristi in legatura cu contactele pe care le-a avut cu autoritatile galatene, Marian Dragomir  a fost destul de rezervat in declaratii, explicand ca prefera sa astepte pana se stabilesc toate detaliile si se demareaza proiecte concrete. El este insa convins ca de acesta data, nu va mai fi vorba despre discutii sterile, fiindca acum, reprezentantii celor doua judete sunt oameni tineri, care vor cu adevarat sa realizeze acea asociatie intercomunitara, prin intermediul careia sa fie realizate proiecte comune.

Potrivit edilului sef, au avut loc deja mai multe discutii intre reprezentantii primariilor si consiliilor judetene din Braila si Galati, iar astazi are loc o intalnire a secretarilor primariilor si consiliilor judetene, pentru a se gasi cele mai bune formule juridice in vederea definitivarii statutului asociatiei intercomunitare amintite.

Dragomir a precizat ca  ceea ce-l bucura este faptul ca nu exista orgolii nici de o parte, nici de alta si ca se doreste gasirea unor solutii care sa nu nemultumeasca nici Braila, nici Galatiul, atat in ceea ce priveste numele asociatiei, cat si a modului in care aceasta va fi condusa.

Chiar daca nu a spus cu subiect si predicat acest lucru, la comentariile presei privind faptul ca exista informatii ca asociatia va purta denumirea „Dunarea de Jos”, Dragomir a lasat sa se inteleaga ca este adevarat: “Nu avem orgolii, am stabilit sa pastram o oarecare discretie a contextului in care discutam, pana in acel moment in care vom face publice toate detaliile. Cert este un singur lucru: ca suntem oameni tineri, nu avem orgolii – si acesta este motivul pentru care ne intalnim si la Braila, si la Galati -; o sa vedeti ca nici denumirea acestei asociatii nu va genera nemultumiri din partea unora, ca va incepe cu <<Braila>> sau <<Galati>>. Am stabilit deja denumirea. Credem ca suntem in regiunea Dunarea de Jos, este un lucru care nu va genera orgolii din partea nimanui si atunci eu cred ca acesta este momentul in care noi putem sa conlucram cel mai bine, pentru a nu ajunge la disensiuni. Nu ne mai intereseaza sa pierdem vremea pe orgolii marunte”.

Primarul Brailei a mai precizat ca obiectivele acestor demersuri vizeaza realizarea zonei metropolitane si colaborarea celor doua judete, pentru sustinerea unor proiecte comune. In plus, el a spus ca in principiu, conducerea asociatiei intercomunitare amintite va fi asigurata prin rotatie, tocmai pentru a nu starni orgoliile.

Mai multe detalii pe aceasta tema, aici: