Brăileanca Sara-Adriana Leu a câștigat Marele Premiu și Trofeul Concursului național de pian „Virtuozii”

Brăileanca Sara-Adriana Leu, în vârstă de 16 ani, de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila, a câștigat Marele Premiu și Trofeul Concursului Național de Pian „Virtuozii”, aflat la cea de a XIV-a ediție.

Manifestarea organizată de Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila s-a deasfășurat în perioada 6-7 aprilie și a reunit 100 de concurenți cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, proveniți din: Brăila, București, Buzău, Constanța, Focșani, Galați, Iași, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgoviște, Tulcea. Manifestarea a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Brăila și al Primăriei Municipiului Brăila.

Participanții, împărțiți pe grupe de vârstă, și-au demonstrat talentul și buna pregătire de specialitate în cadrul a trei secțiuni: *prima – dedicată participanților care studiază pianul în școli populare de artă, centre culturale, cămine culturale, case de cultură, sistem privat; *a doua – cea care a inclus participanți proveniți din colegii, licee și școli cu profil vocațional (pian); *a treia – rezervată grupurilor formate din doi elevi.

S-au acordat 31 de premii I, 40 premii II, 17 premii III și 7 mențiuni, reprezentate prin diplome, cupe și medalii. De asemenea, au fost oferite și diplome de merit profesorilor coordonatori. Palmaresul complet al concursului se regăsește pe www.vespasianlungu.ro.

Juriul a fost format din: președinte – conf. univ. dr. Cristina Răducanu (Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași), prof. Inga Dășanu (Colegiul National de Arte „Regina Maria” Constanța) și prof. Raluca Ciucă (Liceul de de Arte „Hariclea Darclée” Brăila și Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila).

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns