Brăileanul Aurelius Belei, premiul I la poezie, în Concursul „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!”, desfășurat în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”

Brăileanul Aurelius Belei a câștigat premiul I la Concursului național de creație literară și artă plastică „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!”, la secțiunea „Adulți”, domeniul Poezie.

Concursul s-a desfășurat la Lancrăm, având ca scop valorificarea creativității participanților și menținerea în conștiința publică a memoriei poetului luminii și filosofului misterelor, Lucian Blaga, născut în localitatea amintită. Manifestarea este parte integrantă din Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, organizat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș în perioada 12-14 mai 2023.

Concursul a fost structurat pe două secțiuni, dedicate adulților și elevilor, fiecare secțiune având mai multe domenii: *creație literară (poezie și eseu – pe teme legate de viața și opera lui Lucian Blaga), *traducere (în limbile engleză, franceză sau germană), *artă plastică și recitare de poezie.

La secțiunea la care a participat Belei, premiile au fost următoarele: Premiul I: Aurelius Belei, Brăila; Premiul II: Cătălin Veronel Varga, Turda; Premiul III: Cezar-Florin Ciobîcă, Botoșani.