Brăileni arestați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și act sexual cu un minor

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, împreună cu procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila, au efectuat în data de 4 octombrie 11 percheziții domiciliare în municipiul Brăila și au pus în executare 37 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit faptul că din ianuarie 2020 și până în prezent, mai multe persoane ar fi exploatat sexual, în țară și în străinătate, 10 persoane, dintre care 7 minore.

„În urma probatoriului administrat, la data de 4 octombrie procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de o femeie în vârstă de 34 de ani din Brăila și reținerea pentru 24 de ore a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, toți din Brăila, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și act sexual cu un minor.

La data de 5 octombrie Tribunalul Brăila a dispus, față de trei bărbați, măsura arestării preventive pentru 30 zile și față de celălalt bărbat, măsura arestului la domiciliu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat dat publicității de IPJ Brăila.