Brăileni arestați pentru trafic de droguri de mare risc

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, împreună cu procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, au efectuat în data de 5 octombrie două percheziții domiciliare în județul Cluj și o percheziție domiciliară în municipiul Brăila, fiind puse în executare și 9 de mandate de aducere.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate diferite cantități de substanțe psihoactive și substanțe ce fac parte din categoria drogurilor de mare risc, precum și mai multe telefoane mobile.

„Din cercetări a reieșit faptul că în perioada septembrie – octombrie 2022, doi bărbați, în vârstă de 40 și 48 de ani, din Brăila și un bărbat în vârstă de 35 de ani din județul Cluj, precum și o femeie în vârstă de 34 de ani din Brăila, ar fi procurat, transportat, porționat și vândut droguri de mare risc și substanțe psihoactive.

În urma probatoriului administrat, la data de 5 octombrie procurorul a dispus reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați, în vârstă de 35 și 48 de ani, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse știind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani nu a fost reținut, întrucât față de acesta a fost luată măsura arestării preventive în altă cauză, fiind deja încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila.

La data de 6 octombrie Tribunalul Brăila a dispus, față de cei trei bărbați, măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat dat publicității de IPJ  Brăila.