Brailenii, invitati sa se implice in Campania Nationala „Artistii pentru artisti”

actoriicanta

Teatrul „Maria Filotti” se implica in Campania Nationala „Artistii pentru artisti” si ii invita pe braileni, pe 27 martie, de la ora 18.00, la premiera  spectacolului „Platonov” de A.P. Cehov, in regia Andreei Vulpe.

Campania Nationala „Artistii pentru artisti” a fost initiata in anul 2002, cu scopul sensibilizarii opiniei publice, in vederea strangerii de fonduri pentru artistii varstnici, cu probleme de sanatate si nu numai, din toata tara.  Programul are loc anual, in intervalul martie – aprilie, care este considerat o perioada a solidaritatii teatrale, deoarece data de 27 martie este consacrata Zilei Mondiale a Teatrului.

„Componenta solidaritatii teatrale este asigurata prin participarea artistilor la realizarea unui spectacol de caritate, ce reprezinta punctul culminant al campaniei de strangere de fonduri si de asemenea, prin participarea institutiilor de profil din Romania, ce colaboreaza cu UNITER pe tot parcursul anului. Dincolo de solidaritatea de breasla, UNITER a incercat sa dezvolte si componenta de sensibilizare a opiniei publice, prin atragerea de parteneri finantatori, donatori, servicii, sponsorizari etc, o componenta ce a reusit sa se dezvolte in ultimii doi ani, asa incat programul <<Artistii pentru artisti>> este posibil in baza parteneriatelor deja stabilite.

Alatura-te Campaniei, cumpara bilete, bucura-te de teatru si fa o fapta buna! Fiecare bilet cumparat inseamna nu doar un semn de reverenta pentru munca actorilor, ci si un imens ajutor. Sumele stranse din vanzarea de bilete se vor  dona in Fondul de Solidaritate Teatrala (Cont: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agentia Piata Amzei). Ulterior, sprijinul financiar oferit artistilor varstnici cu probleme de sanatate va fi dovada ca acest simbolic contract de solidaritate teatrala a fost asumat si insusit.

De asemenea, UNITER, prin fondul de Solidaritate Teatrala, ofera la pretul de 20 de lei, CD – ul <<Actorii canta>>, in beneficiul Campaniei Nationale Artistii pentru Artisti, CD de autor Margareta Paslaru si invitatii sai. (CD -ul poate fi achizitionat de la Agentia Teatrului Maria Filotti, Str. Mihai Eminescu nr.2)”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.