Bucălău, despre demiterea lui Canciu: Nu sunt de acord. Ar trebui ca noi, liberalii, să ne spălăm rufele în familie, să nu avem atacuri la persoană vizavi de colegi de-ai noștri

Secretarul general al PNL Brăila, Alexandru Bucălău, consideră că demiterea inspectorului școlar general Cătălin Canciu (PNL) și schimbarea sa cu Nicolae Cătălin Stănică (măsură ce a intrat în vigoare de azi, 7 iunie) reprezintă o lovitură dată grupului din PNL Brăila care îl susține pe deputatul Alexandru Popa pentru funcția de președinte al organizației liberale județene și pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte PNL.

Bucălău consideră că nu este nici democratic și nici normal ca gruparea care îl susține pe premierul Florin Cîțu (ce candidează și el pentru funcția de președinte PNL) să procedeze în acest fel cu colegii din partid care au altă opțiune în ceea ce privește alegerile interne: „Probabil că este o campanie la nivel național vizavi de alegerile ce vor urma, ceea ce nu mi se pare deloc democratic, liberal și normal. Sincer, dacă mă întrebați pe mine, nu am avut știre de acest lucru că va urma să se întâmple, nu sunt de acord cu el. Cred că ar trebui ca noi, echipa liberală, indiferent de campania ce urmează și de alegerile ce vor urma în toamnă, să fim o echipă, să ne spălăm rufele în familie, să nu avem atacuri la persoană vizavi de colegi de-ai noștri.

Încă o dată spun: nu sunt de acord și îmi pare rău că s-a ajuns aici”.