Bucălău: Nu ne deranjează că reprezentanții PSD vor să facă scheme, ca să ne explice niște lucruri puerile. Din punctul meu de vedere e o lipsă de politețe

Consilierii județeni liberali sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost consultați de conducerea social-democrată a CJ Brăila în ceea ce privește întocmirea bugetului județului pe anul în curs și că toate amendamentele lor la proiectul de buget au fost respinse.

Consilierul Alexandru Bucălău a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în opinia sa și a colegilor său liberali bugetul județului este prost întocmit: „Ați văzut și dvs, cheltuielile sunt mai mari decât investițiile, investițiile sunt ca și inexistente, referindu-ne aici la dezvoltarea județului. Țin să precizez că noi nu am fost consultați sub nicio formă cu privire la întocmirea acestui buget, amendamentele noastre ați văzut că au fost respinse, dar nu am avut posibilitatea de a negocia sau de a ne spune părerea cu privire la buget înainte de întocmirea acestuia.

Din punct de vedere moral, cel puțin, ar fi trebuit să fim și noi consultați cu privire la întocmirea acestui buget, pentru că nu putem discuta despre legalitate; procedura legală a fost îndeplinită.

Ați văzut comportamentul pe care îl au colegii de la PSD, în sensul că doresc să ne deseneze sau să ne explice lucruri puerile aș putea spune, cu privire la acest buget”.

Întrebat dacă pe liberali îi deranjează faptul că atât în CLM, cât și în CJ Brăila, consilierii PNL sunt întrebați dacă au nevoie să li se facă o schemă ca să înțeleagă, Bucălău a spus: „Nu ne deranjează; din punctul meu de vedere e un gest de lipsă de politețe, ca să spun așa. Adică atât timp cât respecți un om, te aștepți la același răspuns din partea acestuia. Dar se pare că nu există respect și așa înțeleg dumnealor să dialogheze cu noi”.

Întrebat dacă existau surse de finanțare pentru amendamentele propuse de PNL, consilierul liberal a spus că acestea nu necesitau sume foarte mari, deci nu era o problemă să se găsească fonduri, „dacă s-ar fi vrut finanțarea”.

Bucălău a exemplificat prin faptul că s-a alocat 1 milion de lei pentru demolarea unui coș de fum de la Spitalul Județean, ceea ce i se pare „o sumă exorbitantă”.

Ziariștii i-au amintit că în cadrul ședinței CJ, consilierul județean Florin Cîrligea (PNL) a declarat că suma este justificată, iar Bucălău a spus: „Da… Vizavi de colegii mei nu vreau să comentez, sunt niște discuții interne ale noastre. Nu mi s-a părut un gest de condescendență din partea dumnealui”.

„Domnul Cîrligea în viitorul apropiat nu va mai fi membru PNL”, a intervenit deputatul Alexandru Popa (PNL).

„Domnul Cîrligea a fost exclus din filiala PNL Brăila și se așteaptă rezultatul contestației dumnealui de la Comisia de Onoare și Arbitraj de la București. Așteptăm rezultatul, ca excluderea dânsului să rămână definitivă”, a completat Bucălău.

Acesta și-a mai manifestat nemulțumirea cu privire la faptul că ședințele de comisii, dar și ședințele de plen se țin online și nu poate avea loc o comunicare eficientă, pentru că a trimite documentele pe mail și a aștepta niște răspunsuri este destul de greoi.

Bucălău a declarat că în opinia sa, ar fi de dorit ca ședințele CJ să se țină cu consilierii fiind prezenți în sală, dat fiind că în Palatul Administrativ există încăperi suficient de mari ca să se poată folosi pentru astfel de reuniuni în condiții de distanțare socială.

La rândul său, consilierul județean Dănuț Lungu (PNL) a comentat că „i se părea normal ca deși PNL este partid de opoziție la nivel local, consilierii liberali să fie consultați la întocmirea bugetului județului”.