Bucălău (PNL): „Desemnarea sălilor de sport ca centre de vaccinare a fost un băț băgat în roata acestui sistem de vaccinare”; Chiriac (PSD): „Guvernul a stabilit că sălile de sport pot fi folosite în acest scop”

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) este de părere că autoritățile locale au greșit atunci când au decis să amenjeze centre de vaccinare pentru campania de imunizare anti-COVID în sălile de sport ale unor școli.

În contextul în care, spre exemplu, Primăria Brăila aștepta din 7 ianuarie un aviz de la Ministerul Educației, pentru a deschide cele 7 centre de vaccinare care sunt amenajate în sălile de sport ale unor instituții de învățământ, Bucălău a comentat astăzi, în cadrul ședinței CJ Brăila, că dacă centrele respective se amenajau în alte spații, nu mai era nevoie de avizul ministerului Educației. Cu alte cuvinte, nu e vina Ministerului Educației că a întârziat să dea unui răspuns oficial în chestiunea respectivă, e vina primarilor că au vrut să facă centre de vaccinare în spații ale unor unități de învățământ…

„Inclusiv prin desemnarea acestor săli de sport ca centre de vaccinare a fost un băț băgat în roata acestui sistem de vaccinare. Trebuia în primul rând căminele culturale făcute centre de vaccinare, pentru că nu necesita niciun fel de aviz din partea Ministerului Educației. Căminele culturale stau degeaba, iar sălile de sport nu au aviz pentru funcționare”, a declarat liberalul.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), a răspuns că Ordonanța Guvernului care vizează organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare prevede că acestea pot fi amenajate în sălile de sport ale unor instituții de învățământ și că primarii nu au făcut decât să respecte instrucțiunile date de guvernanți: „Citiți Ordonanța în care sunt incluse și aceste săli de sport!”.

„Bine; oricum, o mie de vorbe doi bani nu fac…”, a concluzionat Bucălău.