„Căi. Repovestiri. Oglindiri” la Galeria ‘Violon d’Ingres”. Autor: Armanda Filipine

Astăzi, 19 decembrie, la ora 14.30, la Galeria ‘Violon d’Ingres” din cadrul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) Brăila va avea loc vernisajul expoziției „Căi. Repovestiri. Oglindiri”, realizată de jurnalista Armanda Filipine.

„Sub genericul/ titlul «Căi. Repovestiri. Oglindiri» am adunat câteva secvențe foto din Brăila, orașul locuirii noastre de zi și de noapte, locuire mai mult sau puțin fericită, în funcție de prea mulți factori ca să facă și ei obiectul expunerii de față. Acestor frânturi imagistice de lumină, de flori, joacă sau priviri de feline, umbre și oglindiri (da!), ferestre, etc, am adăugat câteva versuri proprii și le-am așezat într-o expoziție pe care vă invit, dacă vă face bucuria, să o explorați și să vă regăsiți în emoția și în substraturile ei.

În loc de argument, am să ofer câteva versuri care se regăsesc și pe simeze: «Inima nu strigă durerea ei/ și nici durerii tale nu-i dă/ glas decât în fața oglinzii/ mirării unei alte dimineți/ când totuși continuă să bată/ că un ceas elvețian neoprit/ de la naștere și că o rugă/ îndeajuns de înaltă de urcă/ senin toate treptele vieții» – fragment «Din meditațiile de duminică» (poem inedit)”, spune autoarea.

La vernisajul de astăzi vor mai fi prezenți scenograful Gheorghe Mosorescu, președintele Filialei Brăila din Uniunea Artiștilor Plastici, Marilena Ioanid, artist plastic, profesor la Liceul de Arte „Hariclea Darclée”,  Alina Petronela Sulicu, managerul Centrul de Creație.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns