CAMINELE PENTRU BATRANI DIN MUNICIPIUL BRAILA AU O CAPACITATE TOTALA DE 500 DE LOCURI. IN RESTUL JUDETULUI MAI FUNCTIONEAZA ALTE 4 MICI CENTRE DE ACEST TIP

La aceasta data, la nivelul municipiului Braila functioneaza 3 centre rezidentiale pentru persoane varstnice.

Unul dintre acesta este Caminul pentru persoane varstnice ”Lacu Sarat”, cu o capacitate de 142 de locuri, iar al doilea este Caminul pentru persoane varstnice “Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, cu o capacitate totala de 201 locuri, dintre care 161 locuri in sediul central si alte 40 de locuri in punctul de lucru din strada Zambilelor nr. 1. Al treilea este Complexul Rezidential “Sfanta Maria”, care isi desfasoara activitatea in satul Baldovinesti si este destinat persoanelor varstnice, bolnavi cronici in faza terminala. Acesta are o capacitate totala de 160 de locuri.

Potrivit unui raport prezentat recent in cadrul Colegiului Prefectural, in cursul anului 2018, la Directia de Asistenta Sociala Braila au fost inregistrate un numar de 89 de solicitari pentru gazduire in caminele pentru persoane varstnice, dintre care 83 au fost solutionate pozitiv.

In ceea ce priveste situatia caminelor de batrani la nivelul judetului Braila, in raportul mentionat se precizeaza ca in orasul Faurei exista un camin privat, in orasul Ianca exista o unitate cu 20 de locuri (plus 7 persoane care au facut cerere in acest sens si sunt in asteptare),  iar in orasul Insuratei este un proiect in derulare, in acest sector. De asemenea, in comuna Cazasu exista un camin privat in curs de autorizare, la Chiscani exista un adapost in care se asigura o masa calda, dar fara cazare, iar in Maxineni exista un camin cu 12 locuri dat in administrare cu titlu gratuit Fundatiei EUROSPERANTA, la care sunt in asteptare mai multe persoane.