Campanie anticoruptie in randul liceenilor din Braila

5

Asociatia Pro Democratia, Directia Generala Anticoruptie din Ministerul Afacerilor Interne si Fundatia Hanns Seidel Romania au desfasurat zilele trecute o campanie anticoruptie in randul tinerilor liceeni braileni. In campania nationala desfasurata prin proiectul „Plateste ZERO pentru ce ti se cuvine”, au fost cooptati nu doar tineri din Braila,  ci si elevi din institutiile de invatamant din Bucuresti, Baia Mare, Covasna, Hunedoara, Ploiesti, Timisoara, Tulcea. Proiectul a avut scopul de a informa, constientiza si implica tinerii in actiuni de prevenire a faptelor de coruptie.

Liceele brailene in care s-a desfasurat campania au fost: Liceul Tehnologic “Grigore Moisil”, Colegiul National „Ana Aslan”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Colegiul National „Ghe. M. Murgoci”, Colegiul National „Nicolae Balcescu”, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” si Liceul de Arta „Hariclea Darclee”. In cele 11 intalniri, tineri liceeni si profesorii coordonatori au aflat detalii despre proiect de la reprezentantii Asociatiei Pro Democratia Club Braila, au vizionat filme si au primit informatii despre principalele fapte de coruptie din partea lucratorilor de  la Serviciul Judetean Anticoruptie Braila si au aflat despre tehnologii de ultima generatie de care se pot folosi, in actiunile impotriva coruptiei.

Conducerea Asociatiei Pro Democratia Club Braila invita echipe de tineri liceeni braileni sa se inscrie pana in data de 10 aprilie in competitia de realizare a afiselor pe tema „Anticoruptie”, termenul de trimitere fiind 30 aprilie 2015, selectia echipei castigatoare urmand a fi anuntata pana in data de 5 mai 2015. Pentru mai multe informatii despre inscriere, accesati www.apd.ro sau ne puteti contacta la 0740 145 877 sau pe e-mail la apd.braila@apd.ro.