Canciu: Administrația PSD de la Brăila fuge de proiecte europene cum fuge necuratul de tămâie. Când le zornăie, așa, proiectul european, le-ai stricat ziua!

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, susține că primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD) și președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) preferă să nu acceseze fonduri europene, pentru că acești bani sunt foarte bine monitorizați, iar cheltuirea lor se face cu mare rigoare, ceea ce nu este pe placul social-democraților.

Canciu a afirmat ieri într-o conferință de presă că „administrația PSD de la Brăila fuge de proiecte europene cum fuge necuratul de tămâie. Când le zornăie, așa, proiectul european, le-ai stricat ziua! Parcă i-ai dat peste cap…

Proiectele europene sunt foarte stricte, au ținte foarte clare, au rezultate măsurabile. Dacă asfaltul e de 5 cm, atunci de 5 cm este! Niciodată nu o să fie un soclu de 100 de milioane de lei vechi într-un proiect european, eu sunt convins de lucrul ăsta.

Și vă vorbește un om care a accesat la Inspectoratul Școlar milioane de euro și care gestionează în prezent milioane de euro pe fonduri europene”.

Întrebat dacă acele fonduri europene de la ISJ Brăila nu le-a accesat fostul inspector școlar general Viorel Botea (cu care actualul șef al ISJ are un vechi conflict), Canciu a răspuns: „Actualele proiecte, cele două proiecte de la ISJ, sunt scrise de subsemnatul. Hai, și domnul Botea, de ce să fim…

Dar nu le-a scris personal, ISJ are o echipă așezată, oameni care știu ce au de făcut. Întotdeauna aceste proiecte au fost scrise cu specialiști, cu experți din Ministerul Educației, nu le-a scris nici Canciu, nici Botea…”.