Canciu apreciază „maturitatea” lui Pricop, care și-a retras candidatura pentru funcția de președinte al Organizației Municipale PNL Brăila. Rămân în cursă Canciu și Căpățînă

Președintele interimar al Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, a apreciat astăzi decizia contracandidatului său, Cristian Pricop, de a se retrage din cursa pentru funcția de președinte al organizației amintite, considerând-o un gest de „maturitate”.

Dr. Pricop și-a anunțat astăzi la partid decizia de a-și retrage candidatura la alegerile interne, astfel încât pentru funcția de președinte al Organizației Municipale vor rămâne în cursă prof. Cătălin Canciu și dr. Marian Căpățînă. Practic, în acest context, rezultatul este deja cunoscut, singura necunoscută fiind cu câte voturi va câștiga Canciu alegerile interne ce vor avea loc mâine.

Cătălin Canciu a mai comentat astăzi: „Eu și noi, știți foarte bine, suntem anti-pSD; pentru asta am venit în PNL, să dăm la o parte această guvernare locală de zeci de ani”.

La  rândul său, deputatul Alexandru Popa – care și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Organizației Județene PNL Brăila – a completat: „Să înțelegem cu toții că după ce se termină alegerile interne începem o luptă cu PSD, nu cu colegii noștri”.

Retragerea candidaturii lui Pricop reprezintă un pas înapoi făcut de tabăra președintelui interimar Cătălin Boboc, care și-ar dori să candideze pentru funcția de președinte al Organizației Județene PNL, dar nu are susținere în rândul colegilor. În acest context este posibil ca Boboc să decidă să nu mai candideze nici el pentru funcția pe care o ocupă acum interimar, ca să nu obțină un nou rezultat umilitor, după ce a tot pierdut cu scoruri jenante competițiile electorale la care a participat în ultimii ani.

Până acum Boboc a evitat să declare cu subiect și predicat că vrea să candideze, dat fiind că știa că nu mai beneficiază de susținerea colegilor, însă a tot sperat că va reuși să-și găsească aliați care să-l ajute să candideze cu șanse reale. Până acum n-a reușit, așa încât este foarte posibil să renunțe la ideea de a mai candida.