Canciu: Aud tot felul de filosofi care spun că mizeria din Brăila este cauzată de lipsa educației. Educația se poate face oricând omului, prin multe mijloace, inclusiv prin coerciție

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, consideră că firma de salubritate ECO SA, al cărei acționar este Consiliul Local Municipal, „toacă banii fără nicio eficiență”.

Într-o postare făcută pe o rețea de socializare Canciu scrie că le dă parțial dreptate „filosofilor” care spun că mizeria din Brăila este cauzată de lipsa educației, precizând însă că în opinia sa, administrația publică are o parte importantă din vină, pentru că „lasă totul la voia întâmplării”: „Aud tot felul de filosofi care spun că mizeria din Brăila este cauzată de lipsa educației și de aici întreaga fatalitate. Până la un punct așa este. Ce nu înțeleg aceștia este ca educația se poate face oricând omului, prin multe mijloace, inclusiv prin coerciție. Dar când tu, administrație, lași totul la voia întâmplării, ce ne mai miră realitatea crudă.

N-am să uit… Eram la Barcelona, în Montjïuc, și am văzut un tip care spăla coșurile de gunoi cu o pompă cu presiune la fel ca pe mașini. Cu asta se ocupa el, cu siguranță, era angajat de primărie să facă acest serviciu. Rezultatul? Coșuri de gunoi curate și funcționale, dar și o formă de educație pentru barcelonezi, pentru turiști etc.

La Brăila există o firmă de salubritate al cărei principal acționar este Primăria, care toacă banii fără nicio eficiență, într-o realitate ruptă de Europa anului 2021”.

Amintim că la nivelul municipiului Brăila serviciile de salubrizare sunt realizate de trei operatori: firmele “Braicata” și RER (care sunt private) și “Eco” SA, ce aparține Consiliului Local Municipal.